Evenimente

# telenovele din paradis # art machine #pastila roz #septembrie

Telenovele din Paradis si o noua colectie Art Machine, in luna septembrie de la Pastila Roz

Miercuri, pe 8 septembrie, de la ora 18:00, la E T A J artist-run space (str. George Enescu nr. 43) va avea loc vernisajul expozitiei Telenovele din Paradis a artistului plastic Beaver, membru in gruparea artistica satiric, joviala si indiferenta Pastila Roz, alaturi de Marian Codrea si Alexandru-Claudiu Maxim. Expozitia va putea fi vizitata pana pe pe 23 septembrie, cu o programare in prealabil printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram E T A J artist-run space.

Seria “Telenovele din Paradis” reprezinta o meditatie a artistului asupra modului in care raul se infiltreaza si incepe distrugerea paradisului. in aceasta decadenta progresiva, lumea, initial perfecta, se destrama prin cunoasterea ei, motivul recurent in fiecare lucrare a seriei fiind lumina pura care devine spectru, capatand astfel materialitate si intelegere relativa. In urma acestei destramari in vizibil raman fiinte diforme, chinuite, damnate la dorinte si nevoi interminabile.

 

Beaver este artist plastic contemporan. A studiat grafica dar e mult mai interesat si preocupat de pictura. in general picteaza in ulei dar se joaca si cu alte materiale. Tematic si stilistic este foarte divers, fie lucreaza cu meticulozitate si realist, fie puternic abstract. Spectrul sau ideatic porneste de la visceralitati baroce, trece prin porniri vulgare si ajunge in absurd existential plin de umor.

 

Iar pe 10 si 11 septembrie, la Art Machine, proiect initiat de Pastila Roz, este disponibila colectia de 100 de lucrari originale realizate de artistul vizual (si, in functie de proiect, muralist) Popescu. Acestea pot fi achizitionate de la automatul de tip vending machine amplasat in cadrul Bucuresti ComicsFest care se va desfasura la Comics Club (Nerva Traian nr. 4), intre orele 10:00 – 20:00.          

Popescu este artist vizual, lucreaza si locuieste in Bucuresti. A absolvit sectia grafica la Liceul de arta ”Nicolae Tonitza”, dar si la Academia de Arte ”Nicolae Grigorescu” din Bucuresti si este, de asemenea, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Foloseste in lucrarile sale tehnici de abordare clasica (penita / pensula / acuarela / carbune-desen), dar si digital, de multe ori, mixand ambele tehnici. Creeaza ilustratii, benzi desenate, grafica, storyboard-uri, picturi si, in functie de proiect, si graffiti. inca din liceu, pasionat de benzi desenate si arta grafica, a participat la saloanele de benzi desenate organizate in tara. Tot din liceu a publicat la diferite reviste de profil ilustratii si comics - Universul copiilor, Mini-Azi, Jurnalul S.F., Pop-rock & show, Abracadabra, Super-Kid s.a.

Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului serii de lucrari originale de la 32 de artisti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea