Evenimente

# stefan popa popas #era digitala #satira

Stefan Popa POPA'S si libertatea satirei in era digitala, continua povestea celui mai mare salon international de arta vizuala satirica

Cel mai important eveniment dedicat caricaturii mondiale - Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice - va incepe pe 15 octombrie la Timisoara, in spatiul Muzeului National al Banatului, din incinta Bastionului Theresia. Aflat la cea de-a IX-a editie, mesajul principal al evenimentului din acest an este acela de umanitate si unitate intr-o lume dezbinata de razboaie, politica si conflicte rasiale.

 

Deschizator de drumuri pentru intreaga comunitate a artistilor vizuali din intreaga lume si reprezentant maestru al ei, Stefan Popa POPA’S organizeaza una dintre cele mai mari expozitii de arta vizuala satirica din lume, in care nu mai putin de 1700 de metri patrati vor gazdui operele celor 855 de artisti din 77 de tari, respectiv de pe 6 continente.

In premiera, toate operele din expozitie vor fi transpuse intr-o galerie virtuala 3D, care va putea fi vizionata online de catre orice persoana cu acces la internet, indiferent de locul in care se afla pe glob. In cadrul vernisajului din 15 octombrie orele 16:00 (RO), Presedintele Salonului International, Antonio Calderon de Jesus, va anunta premiantii Editiei 2021 in direct pe parcursul transmisiei live pe Facebook Stefan Popa Popa’S.

Stefan Popa POPA’S este cunoscut ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume, omologat de Guinness Book of Records in 1995, si „omul care a batut calculatorul cu 4 secunde”. In Guinness Book, artistului i se recunosc meritele de a face 131 de caricaturi, dupa model, in interval de o ora. Detine recordul de anduranta si la timpul petrecut desenand, 10 zile si 10 nopti, realizand in tot acest timp aproape 3000 de caricaturi color. Stefan Popa POPA’S, lider incontestabil al artistilor vizuali din lumea intreaga, celebreaza aceasta arta la Timisoara in fiecare an, alaturi de invitati personalitati marcante din lumea artei si nu numai din intreaga lume, intr-un eveniment care devine din ce in ce mai mare de la an la an: Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice.

In cadrul evenimentului din acest an, Stefan Popa POPA’S va lansa in premiera, sub forma de NFT, una dintre cele mai importante colectii de caricaturi din portofoliul personal, in format digital, eveniment care il aduce pe artist intr-un moment important al istoriei mondiale. NFT-urile reprezinta un punct forte al tehnologiei blockchain care asigura artistilor un spatiu de exprimare liber si descentralizat.

«Nu exista bunatate fara libertate şi nici libertate fara curaj». Aceasta fraza-cheie a lui Pericles, Popa o poate duce cu demnitate mai departe - afima Guy Laurent in Charente Libre, presa franceza 1979.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea