Evenimente

#intalniri #undercloud #lectura #spectacole

Spectacole, lectura si intalniri memorabile la Undercloud

Urmeaza 10 zile de spectacol in inima Bucurestiului. Festivalul Undercloud debuteaza pe 22 august si te asteapta cu spectacole, lectura si intalniri memorabile la ARCUB - Gabroveni pana pe 31 august.

In cadrul festivalului vor fi prezentate publicului bucurestean peste 40 de spectacole romanesti, invitate sau in competitie, productii straine, spectacole–lectura si conferinte. in cele zece zile de festival, pasionatii de teatru vor avea bucuria intalnirii cu creatorii acestuia, dar si cu personalitati ale lumii artistice romanesti.

Pe 22 august, ziua de debut a festivalului, potri urmariproductia Institutului Grotowski, "Ultima banda a lui Krapp", regizorul acestuia, Jaroslaw Fret, va fi provocat la o discutie despre "Teatrul independent vs. teatru sarac", de catre criticul Octavian Saiu. "Grotowski in secolul XXI" va fi tema dialogului, Jaroslaw Fret fiind regizor si actor, dar si directorul Institutului Grotowski din Polonia.

La 50 de ani de cariera, Alexa Visarion isi face debutul in teatrul independent din Romania cu un text montat in premiera in tara noastra: Hughie de Eugene O’Neill. Spectacolul, productie UNTEATRU, va fi prezentat in festival in 27 august si va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion "Despre viata si teatru, in ce ordine vreti".

Importanta dansului in societate, impactul social al acestuia, sunt temele discutiei la care vor participa perfomerii companiei israeliene MASH si Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. "Make dance not war. Impactul dansului in comunitate" este numele intalnirii ce va avea loc in 28 august, imediat dupa spectacolul ANI-MA, produs de MASH – o entitate culturala devenita simbol pentru miscarea artistica independenta din Ierusalim.

Doua evenimente speciale il vor avea in prim plan pe filosoful, eseistul si romancierul Pascal Bruckner: Craciunul presedintelui ce a avut lectura in premiera mondiala anul trecut in festival, se va juca pentru prima data, in prezenta autorului. Datorita cererii mari de bilete, spectacolul va avea doua reprezentatii, in 30 august. Din distributie fac parte actorii Claudiu Bleont, Marian Ralea, Vlad Logigan, Vlad Birzanu si Iulia Lazar.

In plus, Undercloud va gazdui spectacole-lectura cu invitati speciali: acelasi Pascal Bruckner a ales sa isi lanseze cel de-al doilea text dramatic, din nou in premiera mondiala, la Undercloud. Este vorba despre lectura piesei "Cu ce va servesc?", ce va fi regizata de Chris Simion-Mercurian si care ii are in distributie pe Maia Morgenstern si Vlad Logigan.

Spectacolul-lectura dupa romanul lui Frederic Beigbeder, "Oona & Salinger", regizat si dramatizat de Chris Simion-Mercurian, va avea premiera in festival, in prezenta autorului. Alaturi de Carla Maria Teaha si seban Pavlu, invitat special in distributie este actorul George Mihaita. De altfel, scriitorul francez va participa si la reprezentatia cu numarul 700 a spectacolului "Dragostea dureaza 3 ani", regizat de Chris Simion-Mercurian, dupa romanul sau omonim.

Florina Gleznea si Ionut Grama, regizati de Mariana Camarasan, vor lectura "Teoria tacerii", cartea-confesiune a scriitorului si realizatorului de radio Iulian Tanase.

"Facebook" este un alt spectacol-lectura in care protagonist este chiar autorul-actor Vlad Logigan. Regia este semnata de catre Chris Simion-Mercurian.

Lectura textului "Noaptea de foc" de Eric Emmanuel Schmitt, o poveste despre initiere, supravietuire si curaj, va fi realizata de actorul Cristi Iacob. Invitat special al evenimentului va fi alpinistul Alex Gavan. Dramatizarea si regia sunt realizate de Chris Simion-Mercurian.

Romeo Castellucci cu al sau "Iulius Caesar. Fragmente" va inchide, in 31august, editia aniversara Undercloud. Spectacolul, a carui reteta prevede in distributie si doi actori romani, alesi in urma unui casting ad-hoc, impresioneaza si socheaza in acelasi timp. "Un personaj special va fi prezent in distributie".

Editia aniversara Undercloud prezinta 16 spectacole in competitie, realizate de catre cei mai tineri si mai talentati artisti independenti, dar si o serie de spectacole invitate, montari cu notorietate in teatrul romanesc.

Prima productie Grivita 53, un proiect de sustinere in campania G53 Primul teatru construit impreuna, spectacolul "A.A.A.", scris si regizat de Chris Simion-Mercurian, este prezent la festival in 30 august.

In aceeasi zi, "Efectul razelor gamma asupra craitelor lunatice" ne propune fascinanta intalnire cu o mare artista a teatrului romanesc, Oana Pellea. Singura productie a unei institutii de stat, invitata in festival, se va juca in noua sala Gloria (strada Bucovina, nr. 6) a Teatrului Metropolis, producatorul spectacolului.

Programat in prima zi de festival, "Maria Callas-La Divina", un spectacol muzical-eveniment regizat de regretatul Radu Gabrea, o are ca protagonista pe Victoria Cocias.

"Amalia respira adanc", "Zic Zac", "Obsesii", "Rovegan", "Creditul", "Carpathian garden", "The Sunset Limited", "Omul perna" sunt spectacole independente invitate, premiate in numeroase festivaluri, inclusiv in editii anteriore Undercloud, cu texte si distributii de exceptie.

Razvan Vasilescu, serban Pavlu, Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor, Richard Bovnoczki, Ionut Grama, Dan Radulescu, Andrei Seusan, Lucian Iftime, Cristina Casian, stefan Lupu, Andrea Gavriliu, Cerasela Iosifescu, Mihaela Teleoaca, Silvana Negrutiu, Valentina Zaharia, sunt actori cu care va veti intalni in cele 10 zile de Undercloud.

Programul complet al festivalului Undercloud 2017 este disponibil pe www.Undercloud.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea