Evenimente

# cantat in doi #sectorul 2 #parcuri

Se canta in doi in parcurile din Sectorul 2

Intre 2 si 18 septembrie 2022, la o plimbare in parc, pe seara, bucurestenii din Sectorul 2 se vor putea bucura de surpriza unor placute intalniri cu muzica zglobie si plina de culoare a doi artisti speciali:  Maxim Belciug, chitaristul Incantarilor, si Gabriel Balasa, descantatorul ritmurilor si al handpanului. Cei doi vin sa cante sub cerul liber, in parcurile dintre blocuri, acolo unde oamenii ies din casa ca sa-si petreaca serile calde de inceput de toamna. Cele 6 agape muzicale fac parte dintr-un proiect comunitar intitulat “Se canta in 2”, al carui program este urmatorul:
  • vineri, 02 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Florilor
  • duminica, 04 septembrie 2022, ora 19.00 – Gradina Matasari
  • vineri, 09 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Titus Ozon
  • duminica, 11 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Lunca Florilor
  • vineri, 16 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Ciurea
  • duminica, 18 septembrie 2022, ora 19.00 – Parcul Obor

Maxim Belciug, un muzician clasic in formarea si preferintele sale, este un artist iubit si recunoscut pentru incapatanarea cu care staruie sa creada ca frumusetea va mantui totusi lumea. Gabriel Balasa este un alt nume frecvent intalnit pe scena muzicala under si overground. Un percutionist inspirat si istet, apreciat pentru prezenta sa creativa, care in ultimul timp a devenit si ambasadorul unui instrument inca putin cunoscut la noi: handpanul. Impreuna, cei doi formeaza un duo insolit, ca si muzica lor. Un melanj, exuberant si zajjy, de clasic cu improvizatie, exotisme pline de culoare, valsuri, tango-uri, tarantelle, baroc si ritmuri latino-americane. Sunete care incalzesc inima cand isi iau zborul de pe partitura, impinse de bucuria de a canta, si armonii ce ne aduc un ragaz de (re)copilarie, in pofida faptului ca traim intr-o lume ce nu-i facuta pentru copii.

Proiectul “Se canta in 2” se desfasoara in luna septembrie in parcurile mici, de cartier, din Sectorul 2, si isi propune sa duca frumosul si muzica spre locuitorii mai putin norocosi, ce nu au in mod curent posibilitatea de a participa la concerte, si sa le ofere acestora prilejul unor serate muzicale deschise, comunitare. Astfel, evenimentele programate in cadrul proiectului nu vor fi concerte sau recitaluri in sensul clasic si sobru al cuvantului, ci mai degraba agape prietenoase si simpatice, cu artisti ce-si impartasesc exuberant muzica, inconjurati de oameni asezati in iarba, dansand sau batand ritmul din picior, traind bucuria de a fi impreuna. Proiectul este organizat de Asociatia Culturala Kitarodia si este cofinantat de Primaria Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti. Intrarea pentru public este libera.

FOTO: .asociatia-kitarodia.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea