Evenimente

#vanzare bilete #pelicula # festival pelicula

S-au pus in vanzare biletele la Película #6. Buena Vista Social Club si The Tango Lesson in programul celei de-a 6-a editii a Película

Cea de-a 6-a editie a Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, isi invita anul acesta spectatorii intr-o calatorie cinematografica speciala, prin intermediul filmelor din America Latina (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba si Uruguay), alaturi de titluri din Spania si Portugalia.

 

Festivalul va avea loc anul acesta intre 8 si 12 septembrie la Bucuresti, in spatiile cu traditie si prietene ale Película, Cinema Elvire Popesco si Institutul Cervantes, dar propune si activitati si proiectii in aer liber, in zilele de 11 si 12 septembrie, la Verde Stop Arena, si se va desfasura pentru prima data la Cluj-Napoca, intre 17 si 19 septembrie, la Cinema Victoria.

De asemenea, Película va continua varianta gasita anul trecut pentru ca o selectie de filme, disponibile exclusiv online, sa ajunga la cat mai multi spectatori in perioada 13 - 19 septembrie, pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net).

“Editia a 6-a a Película vrea sa mai aline putin din dorul plecarilor peste mari si tari si va fi destinatia ideala de calatorii si vacante din luna septembrie pentru toti cei care viseaza la America Latina si Peninsula Iberica si vor sa experimenteze spiritul latin prin film, muzica, dans si povesti. Pe scurt, v-am pregatit o editie "IBERO AMERICA ALL INCLUSIVE".”, povesteste Ileana Cecanu, director artistic al festivalului Película.

Anul acesta festivalul va gazdui atat titluri recente, cat si productii apreciate din anii trecuti,  precum si titluri cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americana. Spectatorii vor avea la dispozitie patru sectiuni insumand 25 de filme. Toate filmele vor fi prezentate in limba originala, cu subtitrare in limba romana.

Productia ce deschide cea de-a 6-a editie a Película este documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii castigate la festivaluri internationale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce ii urmareste pe renumitul chitarist Ry Cooder si pe fiul sau, Joachim, in timpul calatoriei lor in Cuba, de-a lungul careia se reunesc cei mai buni muzicieni ai tarii pentru a inregistra un album. Printre artistii inclusi in proiect se numara cantaretul Ibrahim Ferrer si pianistul Rubén González.  

Festivalul reia anul acesta COMPI, sectiunea competitionala, cu 5 productii premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic si Portugalia: VALENTINA, filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, KARNAWAL (r. Juan Pablo Félix), selectionat in 2020 la Festivalul International de Film de la Toronto, CLARA SOLA, lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, 50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA (r. Jorge Cuchi), castigatorul premiului pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul International de Film de la Cairo si LISTEN, debutul in lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat in 2020 la Festivalul de Film de la Venetia.

„Película #6 aduce o noua sectiune, DOS CAMINOS, ce contine cate doua filme care au in comun regizorul sau tematica: LAS MEJORES FAMILIAS si CONTRACORRIENTE, ambele regizate de Javier Fuentes Leon, documentarele JINETES DEL PARAISO si PORRO HECHO EN COLUMBIA, care vorbesc despre frumusetea peisajelor si muzicii columbiene si lungmetrajele spaniole BUSCANDO A EIMISH si FALLING, semnate de regizoarea Ana Rodriguez Rosell, care va veni la Bucuresti ca invitata a festivalului, prin intermediul Institutului Cervantes.”, adauga Ileana Cecanu.

Sectiunea RETRO PELICULA prezinta 4 productii apreciate din anii trecuti, programate pentru prima data in festival: EL 5 DE TALLERES (r. Adrián Biniez, 2014), nominalizat in 2014 la festivalurile de film de la Venetia si Zurich, drama LAS HEREDERAS (r. Marcelo Martinessi, 2018), cu nu mai putin de 36 de premii si 39 de nominalizari la festivaluri internationale prestigioase (Premiul Fipresci si Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin in 2018, Cel mai bun film latino-american la Festivalul de Film de la San Sebastián, Premiul special al juriului la Festivalul International de Film de la Seattle), filmele lui Samuel Kishi, castigator al doua premii la Festivalul de Film de la Berlin in 2019, LOS LOBOS, si savurosul SOMOS MARI PEPA, castigator al sectiunii de debut la Festivalul de film de la Miami, si WHISKY (r. Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll, 2004), castigator al Un certain Regard la Festivalul de la Film de la Cannes in 2004 si al Trofeului Transilvania la TIFF, in 2005.

NINIPELI, sectiunea dedicata celor mai mici spectatori ai Película, aduce lungmetrajul COCO (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), castigator al doua premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animatie si pentru Cea mai buna melodie originala, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internationale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), si un calup de scurtmetraje animate din America Latina, care atrag atentia asupra unor probleme prezente in societate.

Asa cum au facut-o in fiecare editie de pana acum, organizatorii vor inchide festivalul cu un film de referinta care are in centru Tangoul: THE TANGO LESSON (r. Sally Potter, 1997), nominalizat la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun film strain, un film in premiera la Película, ce aduce in prim-plan o femeie ce descopera acest dans care atinge o lume intreaga. Printre proiectiile speciale din cadrul festivalului se mai numara documentarele EL AGENTE TOPO, in regia cineastei Maite Alberdi, prima regizoare din Chile nominalizata la Oscar pentru Cel mai bun film documentar, in care un detectiv privat din Chile angajeaza pe cineva sa lucreze drept „cartita” la o casa de batrani, unde un client al sau ii suspecteaza pe ingrijitori de abuzuri asupra batranilor si PIAZZOLLA, LOS AÑOS DEL TIBURÓN (r. Daniel Rosenfeld, 2018), in care, pentru prima data, arhivele secrete ale muzicianului bandoneonist Astor Piazzolla sunt dezvaluite lumii chiar de fiul sau, intr-un portret unic al compozitorului legendar care a revolutionat tangoul. Filmul a fost prezentat unui numar foarte restrans de spectatori in editia de anul trecut a festivalului.

Pentru editia din Cluj, biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro, iar programul contine 12 proiectii de filme si demonstratii de dans si muzica.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro si pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achizitionate de pe eventbook.ro. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate direct de pe platforma Cinesquare intre 13 si 19 septembrie.

Hasta pronto!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea