Evenimente

#balon cu aeer cald #RiseUp - Bucharest on the Sky #zbor cu balonul

RiseUP Bucharest on the Sky - despre baloane cu aer cald si calea spre o viata traita frumos

Dorinta oamenilor de a zbura traverseaza multe secole de civilizatie, fascinatia pentru zbor motivandu-i spre a cauta permanent calea de a atinge inaltul cerului.

 

Si astfel a aparut prima tehnologie de zbor dezvoltata de oameni - balonul cu aer cald.  Primul zbor a fost organizat in 1783, pasagerii acestui experiment fiind o oaie, o rata si un cocos, care au calatorit in aer pentru 15 minute.  Doi ani mai tarziu, un francez si un american traverseaza Canalul Manecii, iar in 1999 Bertrand Piccard si Brian Jones reusesc primul zbor in jurul lumii cu balonul cu aer cald.

Zborul cu balonul a devenit sigur in anii `60, cand omul a reusit sa gaseasca, dupa mult efort, o varianta eficienta, foarte rezistenta si usoara, pentru construirea acestui aparat – poliuretan invelit intr-un strat de nailon, cu arzatoare din cilindri de propan. Pasagerii sunt transportati intr-o nacela care contine si arzatorul orientat spre interiorul anvelopei, care elibereaza flacari de pana la 6 m lungime, cu scopul de a incalzi aerul interior. Aerul incalzit este dirijat spre interiorul anvelopei balonului si il face sa se ridice, deoarece densitatea sa este mai mica decat cea a aerului din afara care este mai rece.

Depinzand in procent de suta la suta de conditiile meteorologice, baloanele nu pot zbura in fiecare zi, intr-un an de zile existand doar aproximativ 150 de zile favorabile (evident, si in functie de specificul climatic al unei regiuni sau al alteia).

Astazi, dupa secole de testari in diverse formule, balonul cu aer cald ofera omenirii o cale inedita de evadare din rutina cotidiana, oferita de senzatia fascinanta pe care doar explorarea inaltimilor o poate produce. Evenimentul RiseUP - Bucharest on the sky vine sa ofere bucurestenilor aceasta senzatie.

Povestea evenimentului - manifest RiseUP - Bucharest On The Sky by MachineMan se intoarce mult in timp si este o poveste despre depasirea barierelor, despre reinventare continua, despre bucuria de a trai stiind ca faci in fiecare clipa a vietii totul, dar absolut totul, pentru a ajunge unde ai visat chiar daca asta inseamna sa vrei sa ajungi la stele. Este o lectie pe care o putem invata de la viata si pe care cineva a ales sa o invete.

Este povestea unui om care si-a distrus corpul pe altarul rutinei cotidiene, a vietii incarcate de avocat de succes, ajungand sa dea mana cu moartea, ingropat de kilogramele acumulate si bolnav de diabet, dar care a ales sa se reinventeze printr-un proces dureros si de durata pe care l-a urmat riguros si fara abateri, fiind constient in permanenta de faptul ca fiecare pas il duce spre o viata traita frumos, la 180 de grade schimbare fata de tot ceea ce fusese viata lui pana in acel moment.

 Alimentatia sanatoasa si disciplina, multe antrenamente si participarea la maratoane i-au creat senzatia permanenta ca se poate mai mult si atunci si-a indreptat privirea catre cer. Peste 350 de sarituri cu parasuta, dar si inregistrarea numeroaselor recorduri i-au schimbat traiectoria.

La 41 de ani, a decis sa isi invinga frica de inaltime sarind cu parasuta: ”A fost momentul in care am simtit ce inseamna sa traiesti cu adevarat”, ne spune cel care ulterior avea sa devina creatorul proiectului MachineMan.

Si nu s-a oprit aici. Dupa aproape 400 de sarituri cu parasuta,  descoperind iubirea pentru inaltimi si sentimentul incomensurabil de libertate oferit de explorarea cerului, si-a achizitionat unul dintre cele mai mari baloane cu aer cald din Romania, deschizand astfel un nou capitol din noua sa viata. A intregit proiectul MachineMan, creand conceptul de activari la inaltime, pe o platforma suspendata de balon, la 2.000 de metri, precum jocuri de sah si minigolf, alergare pe banda sau scene din celebrul serial Casa de Papel, inregistrand recorduri prin fiecare activare.

De ce RiseUp Bucharest On The Sky by MachineMan?

Pentru ca proiectul MachineMan doreste sa ofere oamenilor care iubesc viata traita frumos experienta inedita si sentimentul de libertate absoluta oferite de explorarea inaltimilor, aducand in premiera conceptul de festival al baloanelor cu aer cald in mediu urban.

Evenimentul - manifest RiseUp Bucharest On The Sky si-a propus sa le arate oamenilor ce inseamna pe deplin “iubesc sa traiesc” si sa le dea cu adevarat sansa de a vedea lumea de sus. Participarea la acest eveniment nu reprezinta doar timp de calitate petrecut alaturi de cei dragi, ci calatoria spre un alt mod de a privi viata, precum in povestea MachineMan.

Fie ca veti alege ridicari in ancora sau ca veti experimenta senzatia zborurilor libere, balonul cu aer cald va reprezenta de fapt calea spre o viata traita frumos, spre lucrurile care conteaza cu adevarat si care ne fac fericiti. Veti vedea lumea de sus si veti observa bucuria oamenilor, linistea oferita de o carte buna sau starea de spirit pozitiva ce doar muzica de calitate o poate aduce.

 Va asteptam intre 30 septembrie - 2 octombrie 2022 pe Insula Lacul Morii, la evenimentul - manifest RiseUp Bucharest On The Sky by MachineMan, sa facem impreuna o declaratie de iubire pentru viata. Detalii si bilete pe site-ul www.riseup.city  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea