Evenimente

#Machineman #RiseUp - Bucharest on the Sky #balon cu aer cald

“RiseUp - Bucharest on the Sky” by Machineman este - plimbari cu balonul cu aer cald de pe Insula Lacul Morii

RiseUp - Bucharest on the Sky by Machineman este un eveniment manifest ce aduce in premiera conceptul de festival al baloanelor cu aer cald in mediul urban, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2022. O lume multicolora desenata de opt baloane prinse in ancora, care vor efectua ridicari la peste 20 m deasupra Insulei Lacul Morii, va deveni locul unde muzica si distractia se impletesc cu faptele bune.

Sub sloganul „Vreau sa vad lumea de sus!”, festivalul verde si pet friendly isi va purta publicul intr-o calatorie care va reaminti de valorile esentiale pentru o viata traita frumos.

Peste 14 artisti vor urca pe scena RiseUp - Bucharest on the Sky 2022. Primele nume anuntate sunt Delia, Faydee, Spike, Trio Jazz Sorin Zlat Band & Special Guest, Maria Constantin acompaniata de naistul Nicolae Voiculet, dar si multi altii.

Prin parteneriat cu Opera Nationala Bucuresti, tenorul Alin Stoica, soprana Marta Sandu - Ofrim alaturi de pianista Liana Mares, balerinii Raluca Jercea, Marina Gaspar si Sergiu Dan vor crea momente speciale care ne vor taia respiratia cu frumusetea lor.

Cu un concept complet nou, creat in jurul iubirii pentru viata, organizatorii au pregatit bucurestenilor doua evenimente intr-unul singur.

Glowing Night aduce in serile de vineri, sambata si duminica muzica, proiectii de lasere ambientale si proiectii pe baloanele ridicate in ancora, proiectii video pe ecran de apa pe lac, dansul si jocul luminilor acompaniind artisti de renume. Programul incepe de la 17.00 si se incheie seara la 22.00.

„Vreau sa vad lumea de sus” - Balloon Fest, eveniment dedicat familiei, aduce in zilele de sambata si duminica momente pline de culoare sub soarele bland de toamna, dar si ocazia de a experimenta inaltimile din baloanele cu aer cald, atat prin ridicari in ancora pe Insula Lacul Morii – program 10.00 – 16.00, cat si prin zboruri libere din Iepuresti (Giurgiu) - program 07.00 - 10.00.

Bucurestenii pot participa la ore de sport in aer liber prin parteneriat cu World Class, dar si la ateliere interactive si workshop-uri pentru mintile care sunt intr-o neincetata cautare de informatii din domenii mai mult sau mai putin cunoscute. Iubitorii de carte vor avea la dispozitie o biblioteca in aer liber si spatii de relaxare. Pentru cei care vor sa-si exprime altfel emotiile, sevaletele de pictura vor astepta cu panzele albe culoarea gandurilor calatoare, sub indrumarea unui pictor.

Seara, participantii sunt invitati sub cerul liber sa urmareasca in premiera proiectia filmului romanesc „Egregora - Comoara Pierduta”, sub amprenta regizorului Andrei Chiriac - o capodopera istorica inspirata din legendele dacilor.

Festivalul RiseUp - Bucharest on the Sky demareaza o campanie de sustinere a performantei in educatie. Initiativa ce se va desfasura sub numele „Celebram Excelenta” va aduce in fata publicului tinerii Romaniei cu rezultate exceptionale la invatatura, concursuri si olimpiade, primind „magna cum laude” la scena deschisa in cadrul unor momente artistice special concepute.

Prin proiectul partener „Nu lasa PETe in urma ta!” bucurestenii care aduc materiale reciclabile (pet-uri, doze de aluminiu, baterii sau obiecte din plastic) isi pot „cumpara” carti, accesul la diverse activitati si anumite produse. Materialele reciclabile vor fi predate unui colector, iar banii rezultati vor fi trimisi asociatiilor care se ocupa cu protectia si educatia copiilor sau catre asociatii pentru protectia animalelor.

Organizatorii festivalului anunta ca vor sterge amprenta de carbon a festivalului, prin plantari. Procesul va fi demarat chiar in cadrul evenimentului unde vor fi recrutati voluntari care vor primi in schimbul muncii lor ridicari in baloanele cu aer cald in locurile unde vor avea loc plantarile.

De asemenea, prin proiectul „Adopta, Iubeste, Adora”, festivalul organizeaza pe parcursul zilelor de sambata si duminica un targ de adoptii pentru animalele fara stapan.

Accesul la festival se face prin achizitionarea de bilete, care vor fi puse in vanzare pe site-urile de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea