Evenimente

#Resita Film Festival #tiff

Resita Film Festival prezentat de TIFF, un succes de public

Cea de-a treia editie Resita Film Festival (3 - 5 septembrie), curatoriata de echipa TIFF, a fost un real succes de public, aplauzele de la sfarsitul fiecarei proiectii fiind cel mai bun barometru pentru echipa de organizare. Cele 11 filme din program au atras resiteni de toate varstele in toate cele trei locatii propuse de organizatori: Palatul Cultural, Parcul Tricolorului si Centrul Civic.

 

Pentru prima oara, Resita Film Festival s-a desfasurat in 3 locatii, atat in interior, cat si in exterior. Programul bogat a cuprins 10 filme artistice si un documentar cu fotografii si imagini spectaculoase despre Romania salbatica, o idee a fotografului Dan Dinu in colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), realizat cu sprijinul RNP Romsilva si implementat impreuna cu Administratiile Parcurilor Naturale si Nationale. Documentarul a fost foarte bine primit de publicul prezent la proiectia din Centrul Civic.

In premiera nationala, Resita Film Festival a prezentat in incheierea evenimentului un documentar cu imagini de arhiva din colectiile private ale cinecluburilor, filmate in anii `80, realizat de Andrei Barbarau, cel care a infiintat Muzeul Cineastului Amator din Resita. Colajul este facut din materiale selectate din aceste filme pe pelicula, transformate digital cu sprijinul Banat TV.

Un alt mare succes la publicul resitean a avut filmul Complet necunoscuti, adaptarea romaneasca a celebrului Perfetti Sconosciuti, regizorul (Octavian Strunila) fiind prezent la proiectia din Centrul Civic al orasului. „Veniti la filme, spuneti mai departe ceea ce vedeti, pentru ca un oras creste si prin produsele culturale de calitate pe care le ofera locuitorilor lui. Ma bucur foarte mult ca sunt aici, ca ati venit in numar mare sa vedeti filmul si sper sa ma intorc anul viitor pentru o editie mai mare a festivalului, cu un film nou pe care sa-l prezint in fata dumneavoastra”, a spus Octavian Strunila inaintea filmului, intr-un dialog cu cei prezenti.

„Sunt bucuros ca TIFF a acceptat invitatia de a se implica, incepand cu 2021, in organizarea Resita Film Festival. Am intrat, astfel, intr-un cerc select al oraselor in care TIFF e prezent, alaturi de Cluj-Napoca, Oradea sau Sibiu, iar asta arata cu adevarat cresterea dimensiunii culturale in orasul nostru”, a adaugat si Ioan Popa sambata seara.

„La TIFF adunam cele mai noi filme ale anului si incercam sa le aducem in fata publicului. Am venit anul acesta la Resita cu multe filme romanesti pentru ca a fost un an bogat din acest punct de vedere si am avut de unde alege. incercam sa tinem publicul aproape de cinema, aproape de filmul romanesc, si sper ca, in timp, publicul din Resita sa invete sa iubeasca filmul prezentat pe ecran de cinema din ce in ce mai mult.”

Resita Film Festival a fost organizat de Primaria Resita in colaborare cu Festivalul de Film Transilvania (TIFF) si se inscrie in seria de evenimente „250 de ani de foc nestins la Resita”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea