Evenimente

# Alice Minoiu #Gala Regal de balet #Regal de Balet #centenar #tnb

REGAL DE BALET: Povestea unui spectacol care uneste romanii, la Centenar

In ceas de Centenar, cu totii ne indreptam atentia asupra unuia dintre cele mai asteptate spectacole din aceasta toamna - „Regal de balet”, o celebrare a diversitatii ce reuneste romanii! Cu aceasta ocazie, Asociatia Nevoia de Educatie, alaturi de balerina Alice Minoiu, va asteapta pe 3 Septembrie 2018, la Teatrul National Bucuresti (TNB), la Gala „Regal de Balet”, in cadrul careia balerini romani si straini, care profeseaza in intreaga lume, se vor reuni in Sala Mare a teatrului pentru a sarbatori in pasi de dans 100 de ani de la Marea Unire.

Gala se anunta deja un succes, fiind puse in vanzare ultimele bilete, asadar se preconizeaza un spectacol performat cu casele inchise. Aceasta dorinta de participare a publicului i-a determinat pe organizatori sa inceapa deja trasarea directiilor pentru
„Regal de Balet”, editia anului 2019.

“Pentru a realiza un spectacol de succes este nevoie de multa determinare si daruire fata de actul artistic in sine. Amprenta personala a fiecarui artist formeaza un lant de emotii menite sa dea viata povestiilor din seara de 3 Septembrie la Teatrul National din Bucuresti." - declara in acest sens Alice Minoiu.

Pe scena TNB vor performa: Reece Clarke – The Royal Danish Ballet, Marina Minoiu si Emerson Moose - The Royal Danish Ballet, Julian McKay -Mikhailovsky Theatre Robert Enache, Andra Ionete si Razvan Cacoveanu - Opera Nationala Bucuresti. Acestor balerini li se vor alatura Tudor Moldoveanu si Alexandra Pera - Czech National Ballet, Sabina Yapparova , Alaia Rogers si Marian Furnica - Vienna State Ballet, Alban Lendorf - American Ballet Theatre, Calvin Richardson - The Royal Ballet, Akane Ichii - Estonian National Ballet, Maya Negishi - Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro - Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea - artist independent, precum si Cristian Preda - artist independent.

Spectacolul de balet va fi o demonstratie a artei desavarsite, in pasi de dans, intr-un cadru plin de emotie si trairi. Din punct de vedere coregrafic, lucrarile lui Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Nationale Bucuresti, absolvent si preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac si Calvin Richardson vor fi constructii pline de maretie, care cu siguranta ne vor uimi. Muzica este, de asemenea, un element ales special pentru eveniment: acordurile baletului clasic vor fi completate de compozitiile celebre apartinand lui George Enescu sau Ciprian Porumbescu.

„Regal de balet la TNB” este un proiect organizat de Mihai A. Cacoveanu prin Asociatia Nevoia de Educatie(ANE), sub deviza „Celebram Marea Unire prin momente mari de cultura!”. ANE alaturi de Nevoia de Arta, desfasoara evenimente cultural-educationale, sprijinind inovatia si tinerii, avand initiative precum Bacopedia, BAC TV si Pauza de teatru.

Initiatorul proiectului si co-organizator este Alice Minoiu, balerina si absolventa a Universitatii „Gheorghe Cristea”, sectia Coregrafie, implicata in promovarea artei coregrafice in Romania.

Pe 3 septembrie, ne intalnim asadar la Regal de Balet, pentru o seara fantastica a artei pe poante, pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum si la Casa de bilete a Teatrului National Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati evenimentul de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/regaldebalet/ sau sa ne contactati direct la adresa de e-mail avem@nevoiadeeducatie.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea