Evenimente

#jam in the park #sound of summer #bucuresti

Prima editie a Sounds of Summer – Jam in the Park va avea loc intre 18 – 21 august, in Bucuresti

Sounds of Summer – Jam in the Park, evenimentul dedicat improvizatiei muzicale, va avea prima editie intre 18 si 21 august, in parcul Obor din Bucuresti si aduce concerte live, jam sessions, ateliere interactive de muzica pentru toate varstele si de creatie pentru copii si o zona de targ, pe durata celor patru zile ce au fiecare cate o tematica proprie – orientala, africana, balcanica si latino-americana. Intrarea la eveniment este libera iar detalii despre eveniment si despre program se pot gasi pe facebook/Soundsofsummer.

 

Evenimentul isi propune sa familiarizeze publicul bucurestean cu conceptul de jam session, in care muzicienii ce nu obisnuiesc sa interpreteze in formula respectiva, dar intr-un context relativ familiar, improvizeaza o piesa muzicala si construiesc linii melodice noi bazandu-se numai pe inspiratia de moment. Activitatile de tip „jam-session” sunt folosite de catre muzicieni atunci cand isi doresc fie sa compuna o piesa muzicala noua sau sa abordeze o melodie existenta dintr-o noua perspectiva, iar activitatea e folosita si ca metoda de socializare cu alti pasionati de muzica.

Astfel, pe 18 august, in ziua orientala, flautistul si profesorul de flaut cu o bogata activitate pe scenele romanesti trecand prin jazz, teatru, muzica traditionala, percutie neconventionala si muzica electronica in proiecte diverse, printre care Shabah-ethno jazz Cluj, Sensor, Organic Trio-jazz, Saftita-ethno jazz si Vita de Vie – Acoustic, Mandela Gajol va sustine un workshop interactiv de percutie si flaut si pe scena va avea loc un concert Karpov not Kasparov.

Ziua africana de pe 19 august ii aduce pe Ati de Chile, percutionistul ce a avut colaborari pentru diverse proiecte, de la Loredana Groza, VH-2, Vama Veche, Ioan Gyuri Pascu sau Mandinga la N.S.K., Blanoz, Urma sau Pacha-Man, cu peste 20 de discuri inregistrate in Romania in diferite formule si peste 1000 de concerte in diferite tari si pe muzicianul originar din Togo, dar stabilit in Romania din 2014, unde organizeaza si preda la diferite workshop-uri creative, Lolo – Ikhaya Watumbe, atat cu cate un workshop de percutie, dar si cu un jam session, alaturi de Melak,

Pe 20 august, ziua balcanica, percutionistul Cosmo, format pe muzica balcanica si orientala si colaborator al unora dintre cele mai importante nume de pe scena balcanica (Gipsy Casual, Mahala Rai Banda, Viorica si Taraful de la Clejani ) aduce ritmuri din spatiul turcesc la atelierele sale iar pe 21 august, ziua latino-americana, percutionistul, performerul de dans flamenco si profesorul Lucas Molina e responsabil de workshop si apoi de jam session si concert, alaturi de Taraf Flamenco.

Toate workshop-urile sunt coordonate de Melak, unul dintre cei mai cunoscuti percutionisti din Romania, cu o experienta de peste 20 de ani in industrie. in portofoliul lui se regasesc proiecte ca legendara trupa Sensor, Blanoz, Tribal House Colective, Mara & KSA, Morandi, Nopame si, de-a lungul carierei sale a avut ocazia sa imparta scena cu nume ca Sting, The Prodgy, Faitless, Goldie, Bonobo, Valdek, Jan Blomqvist, Ricardo Villalobos si multi altii.

Zilnic, in cadrul Sounds of Summer, artistul plastic freelancer Ruxandra Vlad va sustine cate un workshop de realizare de poi-uri (obiecte folosite in ceremoniile de dans traditionale in cultura Maori din Noua Zeelanda) pentru a fi integrate in flow arts, un mijloc de miscare in care mintea, trupul si instrumentul devin una, in care toate artele ce tin de corp si miscare sunt imbinate: dans, tai chi, yoga, jonglerii etc.

De asemenea, si cei mai mici vizitatori ai evenimentului pot participa la ateliere de creatie si va fi organizata si o zona expozitionala cu vanzare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea