Evenimente

#asociatia piano therapy #piano heroes #eveniment caritabil

Piano Heroes- eveniment caritabil organizat de Asociatia Piano Therapy

Asociatia Piano Therapy organizeaza, in perioada 1-9 decembrie, evenimentul caritabil  “Piano Heroes”. Prin organizarea acestui eveniment caritabil se urmareste strangerea de fonduri pentru cazurile sociale pe care Asociatia le sprijina. De-a lungul timpului, Asociatia Piano Therapy a oferit acces la terapie prin metoda Piano Therapy, pentru peste 200 de copii, diagnosticati cu autism, dintre care 60% cazuri sociale.

 

Organizat in perioada 1-9 decembrie, evenimentul este o invitatie la solidaritate si generozitate fata de copiii cu autism si familiile lor. La nivel global, aproximativ 1 copil din 68 este diagnosticat cu tulburare de spectru autist, iar în Romania sunt inregistrate, oficial, peste 8000 de persoane diagnosticate cu autism.

Strangerea de fonduri include o licitatie caritabila ce se desfasoara, in perioada 1-9 decembrie, pe pagina de facebook a asociatiei, licitatie ce se incheie in cadrul unui Recital de Pian caritabil, transmis pe zoom, pe 9 decembrie, la ora 19. Recitalul va fi sustinut de 6 copii din cadrul Asociatiei, de artista Ana Dubik si Sergiu Balota &The Farm.

Oricine se poate alatura acestui proiect prin participarea la licitatie, si prin achizitia unui bilet la recitalul caritabil, in valoare de 125 lei, care reprezinta costul unei sesiuni de terapie. Biletele la concert se pot achizitiona de pe website-ul Asociatiei, sectiunea shop, sau se pot depune banii in contul asociatiei Piano Therapy, respectiv RO56BACX0000001408168000- Unicredit Bank. Dovada platii va fi transmisa pe adresa de e-mail pianotherapyoffice@gmail.com, alaturi de nume si adresa de e-mail, unde va fi trimis ulterior si linkul de acces la recital.

Evenimentul este organizat cu sustinerea Ingineri Asociati Construct, sponsorul principal al evenimentului, iar gazda evenimentului va fi Alexandra Revnic Timofte.

Acestei cauze s-au alaturat atat companii private, cat si persoane fizice, care sprijina strangerea de fonduri, prin oferirea de produse ori servicii in cadrul licitatiei caritabile, cum ar fi: Easy Grow Now, Floria, Zacke PR, Diana Mereu, Barre Fitness Altitude, Wine Room Shop Bacau, Red Angus SteakHouse, Editura DPH, Curandera, Acurarello.

Fondurile generate din acest eveniment vor fi directionate catre cazurile sociale sustinute de asociatie si catre achizitionarea de materiale necesare in terapia zilnica a copiilor, a precizat Tatiana Danciulescu, presedinta Asociatiei Piano Therapy.

Singurul centru din Romania calificat sa ofere sedinte de terapie prin pian

Asociatia Piano Therapy este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2016 cu scopul sprijinirii copiilor diagnosticati cu autism, oferindu-le sedinte de piano therapy. Metoda Piano Therapy a fost fondata si validata stiintific in colaborare cu Universitatea din Geneva, de catre Tatiana Danciulescu si a fost inscrisa la OSIM in anul 2014, iar Asociatia Piano Therapy este singurul centru calificat din Romania sa ofere astfel de sedinte.

“Piano Therapy este o metoda care vine in completarea celorlalte metode terapeutice, dedicate copiilor diagnosticati cu autism sau a celor care au tulburari afective, de limbaj, de ritm sau fluenta.  Spre deosebire de cursurile de pian, unde obiectivul participantilor este de a-si insusi cat mai multe cunostinte si de a face performanta, la orele de piano therapy, scopul este ca cei mici sa isi imbunatateasca limbajul, abilitatile motrice, atentia”, a mai precizat Tatiana Danciulescu, presedinta Asociatiei Piano Therapy.

Metoda Piano Therapy este o metoda creata special pentru copiii cu autism, cu scopul dezvoltarii abilitatilor motrice, limbajului si atentiei, prin expunerea activa la instrument. Aceasta este o metoda complementara, nu alternativa, care aduce un plus in dezvoltarea integrativa a copiilor. Sedintele se desfasoara sub indrumarea unui terapeut format in metoda Piano Therapy, in ritmul si modul propriu de invatare al fiecarui copil. Mediul de lucru este preponderent senzorial, fiind adaptat la nevoile copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea