Evenimente

#Domeniul Cantacuzino #cantacuzino #echitatie #calarie #concurs

Pasionat de calarie? Participa la Karpatia Horse Trials

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino Floresti ii asteapta pe pasionatii de calarie, dar si pe nostalgicii trecutului nobiliar din Romania sa se bucure de eleganta echitatiei si de activitatile care vor reconstitui Belle Epoque in contemporaneitate.

Cea de-a doua editie a Karpatia Horse Trials se va desfasura pe Domeniul Cantacuzino Floresti situat la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este Palatul “Micul Trianon”, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare si refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”.

Castigatorii concursului de arhitectura vor fi anuntati la finalul editiei din acest an a competitiei ecvestre.

Karpatia Horse Trials cupinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs demonstativ de atelaje cu doi si patru cai.

Competitia ecvestra internationala este impartita pe trei categorii de concurs ( CCI 1*, CCI 2*, CCI 3*) si compusa din probele de Dresaj, Cross-Country si Obstacole. Toate probele se vor remarca prin eleganta si vor pune in evidenta armonia intre cal si calaret, un dialog special caracterizat prin incredere, precizie, suplete.

Noutatile editiei 2015

  • Anul acesta Karpatia Horse Trials adauga competitiei Concursul Complet 3 stele (CCI3*), calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima oara, din 2003, cand se desfasoara acest tip de concurs in Romania.
  • La aceasta categorie, cea mai dificila, traseul de cross-country care va trebui parcurs va avea 5700 de metri. Cel mai scurt, pentru categoria Novici, va fi de 900 de metri.
  • Introducerea unui concurs de nivel redus destinat debutantilor.
  • Va avea loc si finala Campionatului National de Concurs Complet, categoria 1 stea.

Inscrierile pentru toate probele sunt deschise pana pe 1 octombrie, iar participantii confirmati pana acum provin din Anglia, Italia, Bulgaria, Turcia, Franta, Romania.

Arbitrii si oficialii prezenti la editia 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Romania.

Alaturi de competitia propriu-zisa, la fel ca anul trecut, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, cu aer de poveste, va putea asista la un concurs demonstrativ de atelaje cu doi si patru cai, la demonstratii ecvestre si la o parada cu ogari. Domeniul de 130 de hectare va fi special amenajat pentru activitati destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbari cu trasura.

Acces:

9 Octombrie - acces gratuit

10 si 11 Octombrie - accesul se face pe baza de bilet sau abonament

Copiii sub 10 ani au acces gratuit insotiti de un adult.

Abonamente si bilete:

Achizitionate in avans, pana la data de 8 octombrie 2015

  • Abonament (10 - 11 octombrie): 25 lei
  • Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei

Bilete achizitionate dupa data de 9 octombrie 2015

  • Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei
  • Abonament (10 - 11 octombrie): 35 lei

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate de la intrare sau on-line de pe site-ul bilete.ro si de la punctele de vanzare bilete.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea