Evenimente

#bucharest maraton # maratonul bucuresti

Maratonul Bucuresti revine in weekend-ul 8-9 octombrie

In weekendul 8-9 octombrie, Capitala gazduieste cea de-a 15 editie a Maratonului Bucuresti. La eveniment sunt asteptati aproximativ 15.000 de alergatori, la linia de start si multi altii, care sa-i sustina de pe margine.

 

Sambata, 8 octombrie vor avea loc cursele necompetitive, cu starturile de la 08.45, pentru fotolii rulante, ora 09.00, pentru Cursa Populara EY Romania (2,5 km) si ora 10.30, pentru Cursele Copiilor McDonald’s.

Traseele curselor de sambata au ca puncte de plecare si sosire Piata Constitutiei si se desfasoara pe Bd. Unirii, pana la Piata Unirii. Cursa Populara prezentata de EY Romania este una dintre cele mai indragite curse ale evenimentului, dand practic startul weekendului Maratonului Bucuresti 2022. Traseul este de 2.5 km si cuprinde puncte spectaculoase din centrul capitalei. Cursa Populara EY este necompetitiva, ea adresandu-se alergatorilor de toate abilitatile, a caror varsta este peste 13 ani.

Seria Curselor Copiilor McDonald’s le ofera micilor atleti carora le place sa alerge si sa fie activi, sansa de a straluci la starturile pe categorii de varste 0-3 ani, 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Cursele Copiilor McDonald’s au pornit de la ideea bucuriei copiilor de a se misca, cursele fiind gratuite, necompetitive, necronometate, iar premiile sunt oferite prin tragere la sorti.

Duminica, 9 octombrie este dedicata curselor competitive. Primul start va avea loc la ora 07:45 pentru cursa de 10km Vodafone, fotolii rulante si 8.00, pentru cursa de 10km Vodafone, individual, urmand ca la 09.30 sa aiba loc startul pentru cursele Maraton Raiffeisen Bank, Semimaraton Playtika si Stafete ZuzuFit.

Trecand pe langa cele mai importante repere emblematice si culturale ale Bucurestiului, alergatorii vor putea sa exploreze capitala pe un traseu extraordinar, cu punct de plecare Bd. Libertatii (in dreptul Parcului Izvor) si sosire in Piata Constitutiei, parcurgand bulevardele din centrul, nordul si estul Bucurestiului (Calea Buzesti, Piata Victoriei, Soseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Cu ocazia a 15 ani de Maraton Bucuresti, va avea loc un concert energetic sustinut de Damian Draghici dedicat sustinerii educatiei, la care sunt invitati sa se alature atat alergatori cat si spectatori. Concertul va avea loc duminica, pe scena principala din Piata Constitutiei si este facilitat de Autonom - Sponsor si Partener de Mobilitate al evenimentului si Fundatia Autonom.

“Suntem peste masura de bucurosi ca sarbatorim 15 ani, impreuna cu o comunitate de alergare intr-o continua crestere si ca alaturi de ei si partenerii nostri putem duce povestea mai departe. Raiffeisen Bank Bucharest Marathon este mai mult decat un weekend de alergare, este o stare de spirit, si le suntem recunoscatori alergatorilor ca ne sunt aproape in aceasta calatorie.” a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinte RunInBucharest.

RunInBucharest, organizatorul evenimentului, anunta cateva informatii importante pentru toti participantii:

 • Sunt asteptati 15.000 de alergatori la Bucharest Marathon;
 • Alergatorii cu varste cuprinse intre 0-18 ani si cei cu dizabilitati ori provenind din categorii sociale defavorizate au inscrierile gratuite;
 • Inscrierile online sunt deschise pana marti, 4 octombrie;
 • Inscrieri vor fi disponibile si in cadrul SportExpo, in limita locurilor disponibile, in Piata Constitutiei, incepand de joi, 6 octombrie, orele 16.00;
 • Kiturile de concurs pot fi ridicate in cadrul SportExpo, in Piata Constitutiei, incepand de joi, 6 octombrie, orele 16.00;
 • Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank va gazdui, din nou, Campionatul National de Maraton, aflat in organizarea Federatiei Romane de Atletism;
 • Cursa de maraton este criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de Maraton 40+ (Maratonul din Chicago);
 • 20 cauze sociale sunt sustinute de Maratonul Bucuresti si de alergatori;
 • Sport Expo este o destinatie populara pentru alergatori, sponsori si pana la 20.000 de vizitatori si pasionati de sport. Situat in Piata Constitutiei, este locul de unde iti poti ridica kitul de concurs si pentru a te intalni cu expozanti importanti din industria fitness, well-being  si alergare.
 • Aproape 650 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), in zilele de eveniment;
 • Pe traseu vor fi 11 puncte de entertainment si 6 puncte de hidratare;
 • Traseele pentru toate cursele au startul in centrul Bucurestiului, in imediata vecinatate a Pietei Constitutiei, iar hartile sunt disponibile pe site-ul www.bucharest-marathon.com.
 • sambata, 8 octombrie, se vor aplica restrictii de trafic in intervalul 08.00-15.00, urmand ca  duminica sa fie aplicate restrictii de circulatie in intervalul 07.00-16.00.

 

Spectatorii sunt bineveniti sa iasa si sa incurajeze miile de copii si adulti care alearga prin centrul Bucurestiului sau/si pot veni sa se inscrie la una dintre cursele de sambata si duminica.

 

 

Participantii la Maratonul Bucuresti   vor primi si anul acesta albume foto personalizate. Noutatea acestei editii este ca ele vor fi oferite tuturor alergatorilor, indiferent ca sunt concurenti ai curselor competitive sau necompetitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

 •  
 •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea