Evenimente

# teatrul godot # mihaela paval roiesc # albun roiesc # lansare albun # live orchestra #Madalina Paval

Madalina Paval LIVE ORCHESTRA lanseaza albumul „Roiesc”, pe 28 mai, la Teatrul Godot - un happening cultural, o lansare de album, o poveste -

Sambata, pe 28 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Godot (Calea Rahovei nr. 147 – 153) din Bucuresti, va avea loc lansarea albumului „ROIESC”, un material discografic semnat Madalina Paval, care a prins forma din dorurile, grijile si framantarile ultimilor ani.

 

Biletele au fost puse in vanzare in avans in reteaua www.iabilet.ro, atat in format electronic, cat si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay si se vor putea achizitiona bilete si la intrare, in seara evenimentului, in limita spatiului ramas disponibil.

Intregul eveniment a fost construit pe ideea de happening cultural ca o imbinare labirintica de momente performative surpriza, pregatite de artisti invitati de trupa cu aceasta ocazie speciala, atat in interior, in Teatrul Godot, cat si in Gradina de Vara a Palatului Bragadiru. Concertul va fi unul sincretic si imersiv, in care muzica se intrepatrunde cu pasaje duioase de storytelling iar dinamismul elementelor vizuale completeaza virtuozitatea sonora a ansamblului de muzicieni si arunca un iz de magie peste Palatul Bragadiru. 

Accesul publicului se va putea face incepand cu orele 19:00 iar programul este: 19:00 - 20:30 - Vinyl DJ Set cu Dodo, 20:30 - 22:30 - concert Madalina Paval Live Orchestra.

Madalina a avut ocazia sa stranga in jurul ei 11 muzicieni extrem de talentati care activeaza pe scena muzicii clasice si alternative in proiectul intitulat Madalina Paval Live Orchestra, un demers atent curatoriat de producatorul si artistul Alexei Turcan. Impreuna au dat nastere pieselor de pe albumul „ROIESC”, un produs muzical care isi doreste sa repuna in valoare tot ceea ce numim origini si radacini.

Asa cum o spune insasi denumirea sa (a roi – roiesc), prin intermediul fiecarui element component, incepand de la melodii si continuand cu identitatea vizuala, mesajele cheie, videoclipuri, activari si evenimentele asociate, albumul isi propune sa antreneze in jurul sau o dezbatere despre amprenta culturala si tot ceea ce ne reprezinta.

“El se trage din straturi si straturi de trairi vechi si uitate, de bucurii copilaresti si suparari naive iar sunetul e doar mobilul care ne-a transportat tot unde a vrut el. De fapt, nu noi am roit in jurul lui, el ne-a asezat bucatele din noi la loc, suflet cu suflet, pana a iesit un fagure din lucrurile acelea pe care ni le spunem doar in gand, ca atunci cand suflam in tort si nu zicem ce.”, spune Madalina Paval.

Alexei Turcan, producatorul albumului „ROIESC”, povesteste despre felul in care a luat nastere acesta: “Ce s-a mai compus si ce s-a mai trait, dansand! Dansand tembel si haotic, razand incontrolabil, scuturat pe ritm, parul maciuca, o dai in plans, te tii de frunte, mai asculti o data si parca nu esti tu. Iar in jur - nimeni. Deci chiar ai fost tu! Cine e noul asta tu si de ce suna asa? Oricine ar fi, ne place, ne striga, ne invarte la dans, ne face cantecul dulce si inima-oglinda, ca-n ea vezi acum tot, vezi clar, vezi ce te tine noaptea treaz. 

Iar atunci cand fuge sangele-viteza nu mai apuci sa te gandesti, sa planifici, sa cauti, ci doar te lasi gasit. Si inspirat. Si cand prin minte iti roiesc mii de ganduri si cuvinte, apuci sa vezi un singur corp, un roi legat, se inalta, e pus pe treaba. Asa ca ne-am pus pe treaba.”

Pe 28 mai Madalina Paval si Alexei Turcan ( acordeon, chitara) vor urca pe scena Palatului Bragadiru alaturi de Lucian Naste (chitara), Alex Corlan (bas), Ioana Turcu (flaut), Diana Ciudin (vioara), Sarah Andreescu (vioara), Larisa Retegan (viola), Mihail Grigore (violoncel), Iacob Artin Panighiant (contrabas), Alice Hristodor (harpa) si Philip Goron (percutie).

Productia, inregistrarea si mixajul “Roiesc” a fost facuta la studioul Unda Recording in Bucuresti si albumul va fi lansat la label-ul german Asphalt Tango Records. Asphalt Tango Records este, de mai bine de 25 de ani, principala agentie de booking pentru muzica gipsy, brass si balcanica iar sub umbrela acestui label se afla artisti-cheie ai genului: Fanfare Ciocarlia (Romania), Kottarashky( Bulgaria),  Mahala Rai Banda (Romania), Dzambo Agusevi and his Orchestra (Macedonia de Nord),  Kal (Serbia), Besh o droM (Ungaria) sau Cigdem Aslan (Turcia).

Madalina Paval Live Orchestra este un colectiv de 12 muzicieni care s-a adunat organic in jurul Madalinei, o figura cu o forta deopotriva pamanteasca dar legata de un mitic ancestral, duioasa si in acelasi timp foarte hotarata. Inca de la o varsta frageda, Madalina si-a asumat misiunea grea de a culege şi reinterpreta cantecele vechi, din popor. Initial s-a facut cunoscuta prin colaborarea ei extinsa cu trupa Subcarpati si apoi prin prisma primul ei album, “Oamenii se fac dor”, lansat in 2019, prin care si-a propus sa combine folclorul din Bucovina cu ritmurile urbane si vibe-urile moderne.

In anul 2020, Madalina Paval schimba paradigma de a reinterpreta si de a reintegra folclorul si mai degraba isi extinde zona de inspiratie catre muzica popoarelor, din care origineaza muzici noi. Tot atunci, scoate in lume un videoclip ce marcheaza inceputul colaborarii cu Alexei Turcan si acest nou mod de a creea muzica, "Vino pan’ la Bucuresti", un cantec despre inceputuri, despre schimbari si despre cat de important este sa iti gasesti locul si drumul care te va duce acolo. "Iesi, soare" continua aceasta calatorie de explorare a radacinilor care inspira printr-o poveste in 2 cantece, care preia o  invocatie copilareasca menita sa readuca lumina in vietile oamenilor.

Alexei Turcan este o figura reprezentativa a scenei alternative, atat prin activitatea lui indelungata in trupa TRAVKA, un manifest poetic sonor cu mare rezonanta nationala, dar si datorita proiectelor initiate ulterior precum Discoballs si Tomma Alistar. Cariera sa muzicala este intr-o continua metamorfoza pentru ca, in afara de a fi un instrumentist desavarsit (acordeon, chitara, electronics), Alexei creeaza aranjamente pentru orchestre, compune muzica de teatru si film si in prezent este producator la Unda Recording.

Una dintre colaborarile remarcabile ale lui Alexei Turcan cu Madalina Paval a fost  coloana sonora realizata pentru filmul „Romania Salbatica”, lansat in 2021, atat in cinema, cat si pe alte platforme VoD. Muzica filmului compusa de Alexei Turcan a primit aprecierea presei de specialitate si a castigat Premiul Publicului in cadrul editiei din 2021 a Transilvania International Film Festival dar si premiul pentru Cea mai buna muzica originala la Premiile Gopo 2022.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea