Evenimente

#festivalul de la biertan #luna plina bertan #ateliere #biertan #luna plina

"Luna Plina" cu vanatoare de fantome, filme si ateliere! Festivalul de la Biertan, reincepe

 

 

 

Festivalul de Film Horror si Fantastic, "Luna Plina", revine si in acest an la Biertan. Festivalul incepe pe 25 august si ii asteapta pe pasionati cu o multime de surprize, filme si jocuri datatoare de fiori.

 

Cinefili se vor delecta cu un program de filme horror, in timp ce Atelierele Fantastice vor pune la incercare creativitatea si umorul fanilor genului. Targul de produse traditionale si hand-made va aduce bunatati din zona, camping-ul festivalului va fi si spatiu de jocuri, iar noptile se vor incheia cu povesti la terasa "La tarus".

 

Va deschide oficial festivalul joi seara, de la 21.00, in Gradina Méliès, "Mi Gran Noche", cel mai recent film al renumitului regizor spaniol Alex de la Iglesia, unul dintre cele sase lungmetraje care concureaza pentru Trofeul "Luna Plina". Tot in prima zi, in Sala Karloff, de la 18.00, va rula filmul indian "Ludo" (r. Q, Nikon), o poveste sangeroasa - interzisa minorilor - despre patru adolescenti si un joc blestemat. Cinema Vertigo va testa rezistenta spectatorilor, de la 23.00, cu multi-premiatul "Sensoria" (r. Christian Hallman), despre un apartament bantuit.

 

Un eveniment special va fi cine-concertul Genuine: Povestea unui vampir (r. Robert Wiene, 1920), un film horror mut acompaniat de muzica si de efectele sonore in timp real (live foley) ale celor de la Foley’Ala vineri, de la 21.00, in Gradina Melies.

 

Atelierele Fantastice de la Biertan se pun in miscare vineri si sambata, incepand cu ora 12.00. Participantii vor confectiona pandantive, masti cubiste, coarne malefice, borcane-mumie, fantome simpatice, monstri din PET-uri si pietre si proiectoare fantastice.

 

Revine la Biertan, pentru al treilea an, "Proiectionistul posedat", ghost hunt-ul care va pune la incercare perspicacitatea cautatorilor. Anul acesta, participantii vor avea ocazia sa afle povestea completa a acestui personaj intrat deja in legenda locala. Pe drum, ei trebuie sa descifreze harti ale comorii, sa gaseasca indiciile ascunse in criptograme si sa invete tainele unor potiuni magice. Ghost-hunt-ul va avea loc in zilele de vineri si sambata, iar inscrierile se vor face la fata locului, incepand de joi, in echipe de 2-4 persoane.

 

Escape room-uri ingenioase vor fi amplasate in Biertan. In deja vestitul "The Dungeon", echipele trebuie sa puna cap la cap indiciile ascunse in incapere, sa deschida lacate, sa descifreze coduri si sa rezolve puzzle-ul, pentru a evada din temnita in 60 de minute. si, pentru prima data in Romania, Escapemyroom.ro prezinta un Real Escape Game, "Harry Potter and the Cursed Child", dupa ultima carte din ciclul Harry Potter, scrisa de J. K. Rowling. Tainele ei vor fi dezvaluite de curajosi, intr-o pivnita de la Biertan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea