Evenimente

#Alice@Wonderland #art dramatica #British School of Bucharest #teatru

La British School of Bucharest pasiunea pentru arta dramatica se pune in scena

Prin arta construiesti obiceiuri de gandire esentiale pentru o buna dezvoltare a elevului. Arta hraneste creativitatea, inteligenta, incurajeaza compasiunea si ii face pe cei mici sa fie buni ascultatori. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care la British School of Bucharest (BSB) se acorda o importanta aparte orelor de arta dramatica.

 

Alice@Wonderland este cea mai recenta productie pusa in scena de elevii BSB. Peste 80 de copii au muncit si repetat cu entuziasm ore intregi pentru unul dintre cele mai bune spectacole adaptate dupa varianta lui Lewis Carroll. Piesa a fost pusa in scena pe 27 si 28 martie, la Fratelli Studios, in fata unui public numeros.

Teatrul inseamna adevar, iar jocul cu mijloacele teatrului poate face lucruri uimitoare in cazul dezvoltarii copiilor. Tocmai de aceea, la British School of Bucharest cursul de arta dramatica este una dintre cele mai cautate si populare activitati extrascolare.

Cea mai noua productie pusa in scena de elevii care au ales cursul de arta dramatica de la BSB este Alice@Wonderland, o adaptare contemporana dupa opera lui Lewis Carroll.

Munca din ultimele luni a peste 80 dintre elevii BSB a fost urmarita de un public numeros, pe 27 si 28 martie, pe scena amenajata la Fratelli Studios. Piesa a fost lucrata exclusiv de copii. Echipa de actori, decorul, costumele, machiajul – toate au fost facute de elevii BSB. Au muncit mult, la fel ca marii actori si au repetat aproape jumatate de an.

”Lucrul la aceasta piesa de teatru m-a ajutat in primul rand pe plan academic, am castigat o perspectiva mai mare asupra lumii teatrului, planul meu fiind sa merg mai departe pe acest drum. Pe plan persoanal, cursul de arta dramatica ma ajuta sa castig incredere in mine, lucru necesar in viata de zi cu zi. ”, a declarat Thea, eleva BSB care interpreteaza rolul lui Alice.

Tot ce tine de coregrafia spectacolului a fost coordonat tot de unul dintre elevii scolii, o premiera pentru o institutie de invatamant si o piesa de asa amploare.

”M-a incurajat sa ma descurc mai mult in stilurile mele, nu doar sa ma raportez la muzica pe care dansez. Salut ocazia pe care BSB mi-a dat-o, aceea ce a combina ambele pasiuni – dansul si arta dramatica.”, a adaugat Emilie, eleva care a jucat Queen of Hearts si care s-a ocupat in totalitate de coregrafia Alice@Wonderland.

Orele de arta dramatica ii ajuta pe elevi sa descopere noi modalitati de comunicare a ideilor, invata ce inseamna activitatile de grup.

”imi place sa vad entuziasmul si zambetul pe fetele studentilor mei. Cursul de arta dramatica ii ajuta sa afle mai multe despre relatiile dintre oameni. La Alice@Wonderland avem 33 de elevi in echipa actorilor si peste 80 implicati in intreaga productie. Ei se distreaza in timp ce invata. Predau un subiect care incurajeaza increderea in sine. La clasa mea elevii invata abilitati reale de viata”, a adaugat Abigail Turkmore, cea care coordoneaza catedra de Arta Dramatica de la BSB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea