Evenimente

# Bucharest International Light Festival #Spotlight #festivalul luminii

Incepe festivalul luminii! Restrictii in Capitala!

Joi, 12 aprilie, ora 20:30 se da startul celei de-a patra editii Spotlight - Bucharest International Light Festival cu un spectacol de amploare sustinut de doua trupe internationale in Piata George Enescu. Spotlight este singurul festival international al luminii din Bucuresti si este organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB.

De la ora 20:30, zeci de mii de bucuresteni si turisti sunt asteptati sa ii vada pentru prima data la Bucuresti pe celebrii dansatori high-tech Light Balance din Ucraina, finalisti la emisiunea America's Got Talent 2017. Una dintre cele mai cautate trupe ale momentului, Light Balance prezinta la Spotlight un spectacol elaborat de dans si lumini care a facut senzatie in Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudita si China. Reprezentatia Light Balance este precedata de spectacolul tobosarilor britanici Spark!, pe jumatate muzicieni, pe jumatate personaje futuriste cu costume si instrumente luminate de leduri.

Dupa evenimentul de deschidere instalatiile vor putea fi descoperite pe traseul principal dintre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei. in premiera au fost incluse in traseul Spotlight urmatoarele puncte strategice: Arcul de Triumf, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Palatul Stirbei, Ateneul Roman, Ministerul Afacerilor Interne, Piata Universitatii, Teatrul National Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti.
Cu noi cladiri si monumente din Bucuresti incluse in premiera pe harta Spotlight, concursul international de video mapping la Palatul CEC si alte 27 de instalatii, sesiuni de video mapping si proiectii arhitecturale din 11 tari, Spotlight schimba pentru patru zile peisajul urban al Capitalei.

Atentie, soferi! Restrictii rutiere

Potrivit Brigazii Rutiere, in perioada 12 – 15 aprilie, intre orele 20:00 – 23:00, traficul rutier va fi restrictionat pe Calea Victoriei, segmentul cuprins intre strada C.A. Rosetti si bulevardul Regina Elisabeta, precum si segmentul cuprins intre bulevardul Regina Elisabeta si Splaiul Indepedentei. Pe bulevardul Regina Elisabeta traficul se va desfasura in conditii normale.Pe durata restrictiilor se va asigura o banda de urgenta pentru accesul auto la institutiile din zona afectata.

Politistii rutieri pun la dispozitia soferilor doua rute ocolitoare: Bd. Lascar Catargiu – Bd. Gheorge Magheru – Bd. Nicolae Balcescu – Bd. I.C. Bratianu sau Str. Buzesti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independentei.

“Solicitam conducatorilor de autovehicule sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in dispozitiv, iar in intervalul orar restrictionat sa evite deplasarea in zona. Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate traversarii, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila”, transmite Brigada Rutiera.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea