Evenimente

#KINOdiseea 2021 #kinodiseea # Festivalului International de Film pentru publicul tanar KINOdiseea #Festivalul International de film KINOdiseea #KINOdiseea tulcea

Festivalul International de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tanar

Dupa ce isi incheie programul la Bucuresti, Festivalul international de film pentru publicul tanar KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a editie, soseste la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, intre 30 septembrie si 3 octombrie. 

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus in atentia publicului bucurestean filme in premiera in Europa de Sud-Est sau Romania, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul international si de criticii de film din intreaga lume, premiate la festivaluri internationale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu traditie, productii cu tematici educative si sociale, care nu intra in reteaua clasica de distributie.

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea cu 6 lungmetraje europene si un film romanesc. Filmele se adreseaza copiilor, famililor si profesorilor, dar si cinefililor. Proiectiile vor avea loc in fiecare zi, de joi pana duminica, de la ora 10:00 (proiectii dublate in limba romana) si la 12:00 (proiectii subtitrate in limba romana). Pe langa proiectiile de filme, copiii sunt asteptati la 3 ateliere de incursiune in culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec si Andrei Rautu.

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

STRAJERII DELTEI (regia: Liviu Marghidan, 2021, Romania, 85 minute, clasele II - V)

Sinopsis: Mai mulţi copii işi petrec vacanţa de vara intr-o tabara din Delta Dunarii, unde invaţa cum sa supravieţuiasca in salbaticie. intr-o zi, in timp ce curaţa apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importanta!

SISTERS / SURORILE - VARA IN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, (regia: Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen, 2020, Norvegia, 78 minute, clasele II - VII).

Sinopsis: Cel mai apreciat film european pentru copii al anului, premiat in cele mai multe dintre festivalurile la care a fost selectionat,  spune povestea a doua surori foarte diferite intre ele, Vega (9 ani) si Billie (5 ani), care pleaca intr-o excursie in salbatica natura norvegiana impreuna cu tatal lor. Aventura lor este cat se poate de distractiva, insa tatal se accidenteaza si se raneste, iar cele doua fete trebuie sa gaseasca ajutor, infruntand animalele salbatice, una pe cealalta si propriile lor temeri, in cele din urma, ajungand sa isi salveze singure tatal.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST / MARTIN SI PADUREA MAGICA, (regia: Petr Oukropec, 2021, Cehia, Slovacia, Germania, 80 minute, clasele II - VII)

Sinopsis: Martin, care locuieste la oras, isi petrece vara intr-o tabara aflata in padure. I se pare enervant sa nu aiba acces la internet, insa uita complet de acest lucru, atunci cand descopera ca in padure exista creaturi care au nevoie de ajutorul lui, pentru a opri proiectele de constructie care se demareaza in zona. Un film inteligent si plin de aventuri, in jurul tematicii protejarii mediului inconjurator.

BUSTER'S WORLD / LUMEA LUI BUSTER, (regia: Martin Miehe-Renard. 2021, Danemarca, 85 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: Chiar si atunci cand are de infruntat dificultati, Buster (11 ani) nu isi pierde niciodata simtul umorului – este optimist si ambitios si isi doreste sa devina unul dintre cei mai mari magicieni pe care i-a vazut Danemarca. Visul lui cel mai mare este sa castige concursul de talente, asa ca Buster se antreneaza in fiecare zi alaturi de batranul sau prieten Dl. Larsen, care este un bun cunoscator al magiei. Cu toate acestea, Buster are cateva obstacole de depasit, mai ales ca batausul scolii, Simon-Olaf, nu este doar cel mai acerb concurent din concurs, ci isi doreste de asemenea sa o cucereasca pe Joanna, fata de care Buster este indragostit. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand sora sa cu dizabilitati ii cere ajutorul, iar sanatatea domnului Larsen se deterioreaza.

JACKIE SI OOPJEN, (regia: Annamaria van de Mond, 2020, Olanda, 90 minute, clasele I - VIII)

Sinopsis: Jackie si Oopjen, filmul olandez in regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru intreaga familie care ne invita sa ne plimbam printre galeriile si operele de arta ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La inchiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetita de 12 ani a unui custode, descopera ca unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeste la viata. O prietenie putin probabila se leaga atunci cand Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confunda pe Jackie cu sora ei demult pierduta.

F VINE DE LA FERICIRE / H IS FOR HAPPINESS, (regia John Sheedy, 2019, Australia, clasele II - VIII)

Tanara Candice Phee se regaseşte intr-o misiune aventuroasa cand, ca parte a unui proiect de la şcoala, devine mediatoare in familia ei certareaţa şi trista. Candice este entuziasta şi amuzanta şi işi dedica timpul incercand sa ii inveseleasca pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede ca ea a venit dintr-o alta dimensiune, dar ii devine un aliat de nadejde in misiunea ei. Filmul este ecranizarea carţii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” şi ilustreaza diferitele faţete ale vieţii intre o padure fantastica, plina de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

SPACE BOY, (regia: Olivier Pairoux. 2021, Belgia, 100 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: La scurt timp dupa ce se muta intr-un oras nou impreuna cu tatal sau, Jim, un baietel talentat de 11 ani, trebuie sa participe la o competitie a tinerilor pasionati de stiinta, impreuna cu noua sa colega de clasa, Emma. Jim o convinge ca impreuna sa construiasca in secret un balon cu aer cald. incercand sa indeplineasca dorinta tatalui sau de a ajunge in spatiu, Jim o poarta pe Emma intr-o aventura care ii apropie pe cei doi.

Program Teatrul Jean Bart:

  • 30 septembrie, ora 10:00 - JACKIE sI OOPJEN (dublat in limba romana), clasele I - IV
  • 30 septembrie, ora 12:000 - STRAJERII DELTEI, clasele I - VIII
  • 30 septembrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCATIE AUDIOVIZUALA, coordonator Paul Grec
  • 1 octombrie, ora 10:00 - F VINE DE LA FERICIRE (dublat in limba romana), clasele IV - VII
  • 1 octombrie, ora 12:00 - SISTERS- VARA IN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, clasele IV - VII
  • 1 octombrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCATIE AUDIOVIZUALA, coordonator Andrei Rautu
  • 2 octombrie, ora 10:00 – SISTERS - VARA IN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat in limba romana), clasele II - VII
  • 2 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV - VIII
  • 2 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCATIE AUDIOVIZUALA, coordonator Paul Grec
  • 3 octombrie, ora 10:00- MARTIN SI PADUREA MAGICA (dublat in limba romana), clasele II - VII
  • 3 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV - VIII

Mai multe detalii despre filmele si programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ si pe www.facebook.com/kinodiseea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea