Evenimente

#film cannes #festival film #cannes #festival

Festivalul de Film Cannes 2015, un spectacol al culorilor si elegantei

Saptamana aceasta s-a dat startul unuia dintre cele mai stralucitoare evenimente din industria cinematografica - Festivalul de Film de la Cannnes. Ajuns la cea de-a a 68-a editie, anul acesta festivalul este dedicat femeilor si ii aduce un omagiu actritei Ingrid Bergman.

Deschiderea festivalului

In perioada 13 - 24 mai, o suita de cineasti celebri se vor afla pe Croazeta. Miercuri a avut loc deschiderea oficiala a festivalului, iar pe covorul rosu a fost un adevarat spectacol al rochiilor elegante si costumelor croite impecabil.

Charlize Theron a atras toate privire, ea fiind prezenta la festival pentru vizionarea ultimului sau film, "Mad Max: Drumul Furiei", care s-a lansat astazi si in cinematografele din Romania.

Sursa foto: entertainthis.usatoday.com

Lupita Nyong'o, Jake Gyllenhaal, Julianne Moore, Tom Hardy, Sienna Miller, Nicholas Hoult, Catherine Deneuve, Naomi Watts sunt doar cativa dintre actorii care au ajuns deja la Cannes, urmand ca pe perioada festivalului sa li se alature si alte nume sonore din cinematografia mondiala.

 

Romani la Cannes

Competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes include anul acesta 19 pelicule si tot atatea vor fi si in sectiunea "Un Certain Regard" in care regasim doua filme romanesti.

"Un etaj mai jos", in regia lui Radu Muntean, spune povestea unui barbat care devine martorul unei crime petrecute in scara blocului in care locuieste. Un thriller apreciat de critici si catalogat de cei de la "The Hollywood Reporter" drept "un film pentru care festivalurile vor deschide larg portile".

Sursa foto: aarc.ro

Tot in aceasta sectiune gasim si "Comoara", in regia lui Corneliu Porumboiu, pelicula ce se concentreaza pe incercarea lui Costi (interpretat de Cuzin Toma) de a gasi o comoara pe care strabunicul sau ar fi ingropat-o in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. Indie Wire a plasat filmul regizorului roman pe locul 17 in topul celor mai asteptate filme straine ale anului. Din 29 mai filmul "Comoara" va putea fi vizionat si in cinematografele de la noi.

Sursa foto principala: dentrodelasala.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea