Evenimente

#relatie corp spatiu inconjurator # femme vegetale #performance

Femme Végétale. – Doua performance-uri ce exploreaza relatia dintre corp si spatiul inconjurator, pe 9 si pe 15 octombrie

Primul dintre cele trei performance-uri stradale adresate publicului larg din cadrul explorarii artistice Femme Monumentale. Femme Végétale., in care artistele implicate genereaza noi abordari si reprezentari ale femininului a avut loc pe 28 septembrie in Brasov. Performance-urile fac parte din proiectul de sustinere, exprimare si angrenare sociala creat si implementat exclusiv de artiste, in perioada august – octombrie 2022, in Brasov, iar urmatoarele doua au loc pe 9 octombrie la apeductul Christian Kertsch, langa izvorul de sub Tampa, si pe 15 octombrie, cu un traseu performativ catre poiana dinspre saua Tampei, pentru care se fac inscrieri la contact@femmedigitale.ro.

 

Pornind de la intrebarea Ce ne preocupa astazi ca persoane, artiste, mame, femei, adolescente?, proiectul Asociatiei Developing Art, initiat de Madira in parteneriat cu I Dance You si-a propus sa dezbata contextul cultural, social si profesional actual si schimbarile pe care acesta le determina in viata femeilor. Parte din cercetare fac parte Femme expérimentale - 5 intalniri experientiale via dans, sunet, intrupare si poezie in miscare ale femeilor si adolescentelor din Brasov participante, alaturi de artistele Zeyla Tomlyn, Anamaria Guguian, Ana Dragan, Negru Virginia si Oana Baluta si cele trei performance-uri urban-montane ce exploreaza, din perspectiva unei femei, relatia dintre trup si natura, intr-o imersiune poetica ce ce vizeaza o joaca subtila cu limita dintre cele doua.

Femme végétale, performance-ul de pe 9 octombrie, propune o calatorie vizuala, sonora si emotionala in natura orasului si este o invitatie la a cobori din minte in trup si din trup cat mai aproape de pamant, de Mama Pamant iar dansul, muzica si poezia se intalnesc pentru a celebra natura feminina. Evenimentul va avea loc de la ora 17:00, la apeductul Christian Kertsch, langa izvorul de sub Tampa si le aduce la un loc pe Oana Baluta, Ana Dragan, Anamaria Guguian, Virginia Negru, Alexa Papa si Zeyla Tomlyn.

Apeductul de sub Tampa construit de Christian Kertsch este un loc emblematic al orasului, tranzitat intens atat de localnici cat si de turisti. Pana nu demult acesta era un spatiu cultural al orasului ce aduna localnicii doritori sa asculte muzica de fanfara ce se auzea aici in fiecare duminica.

Iar pe 15 octombrie, de la 14:00, Anamaria Guguian, Oana Baluta, Negru Virginia si Ana Dragan pregatesc un traseu performativ si senzorial unde granita dintre om si natura devine din ce in ce mai putin vizibila intr-un performance experiential in care publicul este invitat sa simta si sa creeze alaturi de performeri inspirati de natura.

Natura are un efect profund terapeutic asupra sistemului nervos dar si asupra potentialului si inspiratiei artistice. Spatiul in care sunt invitati participantii este poate cel mai emblematic simbol al Brasovului. Performance-urile dureaza aproximativ o ora, iar participarea este gratuita. Pentru performance-ul din 15 octombrie participarea se face pe baza de inscriere via mail contact@femmedigitale.ro.

Urmatoarele ateliere deschise publicului sunt:

  • 13 octombrie, ora 18:45 - Negru Virginia - Catre centrul pamantului si inapoi. Pentru forte noi // Practici de dans, relaxare si miscari contemporane @ Casa Armatei
  • 14 octombrie, ora 18:00 - Oana Baluta - Dansul, efectiv! - Miscare libera pentru adolescente @ NUC, Lacea 4

Inscrierile pentru ateliere se fac la contact@femmedigitale.ro iar parte din proiect este si platforma multimedia digitala femmedigitale.ro - menita sa sustina si sa promoveze artistele care locuiesc in Brasov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea