Evenimente

#Above and Beyond #expozitie NASA #expozitie Boeing #expozitie aerospatiala #expozitie aeronautica

Expozitie aeronautica si aerospatiala prezentata de Boeing, la Bucuresti

Toti cei care isi doresc sa exploreze avioanele si navele spatiale care ne vor schimba vietile si lumea sunt asteptati pana la 8 octombrie la expozitia aeronautica si aerospatiala ABOVE AND BEYOND, prezentata de Boeing si realizata in colaborare cu NASA si Muzeul de Aeronautica „Smithsonian” din Washington. Intrarea este gratuita! 

Venita pentru prima data in Romania, ABOVE AND BEYOND este o expozitie interactiva si multisenzoriala care celebreaza puterea inovatiei si bucuria zborului. De la masini zburatoare si avioane supersonice pana la lifturi spatiale si mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) si mai sus (Higher) intr-o experienta unica.

Expozitia ocupa 578 mp si ofera demonstratii interactive ale inovatiei aviatice fara precedent, de la primele zboruri motorizate pana la cele mai noi inovatii de pe Pamant si din spatiu.

Vizitatorii se pot aventura in cinci galerii care contin zeci de displayuri interactive. Pot urca pana la marginea spatiului cu un lift - simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vanatoare intr-un concurs de viteza in zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasare intr-un stol, in timp ce participa la o experienta de zbor bazata pe senzori de miscare.

Simularile de zbor, displayurile interactive, realitatea augmentata sunt exemple din ceea ce are expozitia de oferit pentru a intelege mai bine principiile zborului.

Si cum cerul nu a fost niciodata limita, vizitatorii acestei expozitii:

  • isi pot proiecta – si testa, de altfel – propriul avion supersonic;
  • pot pilota drona chiar in centrul uraganului pentru a colecta informatii despre furtuna;
  • isi pot intinde aripile pentru a experimenta zborul ca o pasare sau ca un avion futuristic cu aripile mobile;
  • pot lua liftul catre marginea spatiului. 

Iata cateva lucruri importante ce trebuie stiute despre expozitia ABOVE AND BEYOND:

3.5 milioane de oameni din intreaga lume s-au bucurat deja de aceasta experienta; 

La crearea acestei expozitii interactive au lucrat o multime de specialisti din domenii diferite, inclusiv experti in aviatie si in domeniul aerospatial, specialisti in istorie sau arhive, precum si ingineri si designeri. 

NASA este un partener cooperant al acestui proiect.

Este prezentata in centre stiintifice importante si in muzee de zbor;

A mai fost prezentata in Muzeul National de Aer si Spatiu „Smithsonian” (Washington DC), in Centrul Stiintific „Saint Louis” (Missouri), precum si in Muzeul Maritim National (Londra) sau in Centrul Scitech (Arabia Saudita).

Expozitia este gratuita si poate fi vizitata la parter si la etajul 1 in Sun Plaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea