Evenimente

#desteptarea primaverii #piese de teatru #teatrul mic

"Desteptarea Primaverii", un spectacol de exceptie pe care sa nu-l ratezi

Iubitorii de teatru sunt asteptati cu surprize de exceptie. Teatrul Mic da startul stagiunii 2016-2017 cu piesa "Desteptarea Primaverii". Acesta este prima din cele 6 premiere ce vor avea loc anul acesta.

 

Piesa "Desteptarea Primaverii" de Frank Wedekind, in regia si scenografia lui Vlad Cristache, isi va avea premiera in zilele de 28 si 29 ianuarie, de la orele 19:00, la Teatrul Mic din bucuresti. Acesta este primul spectacol pus in scena la Teatrul Mic de cand conducerea acestuia a fost preluata de catre regizorul si profesorul universitar Gelu Colceag.

"Desteptarea Primaverii" este o drama satirica, fiind centrata pe "conflictul dintre generatii" si contradictiile interioare ale tinerilor, aruncand in aer norme, limite si secrete ale varstei adolescentine. Tinerii viseaza la un paradis artificial care se opune universului adultilor, se revolta impotriva ipocriziei si a falselor valori in lipsa unor teluri mai inalte sau a unui vis spre care sa se indrepte. Autorul insa, isi caracteriza textul drept "o reflectare luminoasa a vietii, in care am cautat sa dau fiecarei scene tot umorul ei degajat, care se putea obtine".

"Eu am privit copilaria si adolescenta in multe dintre spectacolele mele, rezonez foarte bine cu aceasta perioada, care mi se pare cea mai importanta etapa a vietii. Spectacolul "Desteptarea Primaverii" vorbeste despre o societate care exclude libertatea. Ca tanar, esti atat de mult batut la cap de toata lumea, de profesori, de parinti, incat ai niste repere clare in care trebuie sa te incadrezi, in care sa iti incadrezi viata, numai ca ce se intampla cu tine nu poate fi incadrat in nimic… Si atunci practic te simti constrans intr-un moment in care tu esti vulnerabil, nu stii ce se intampla cu tine, iar asta poate da nastere unei tragedii", a declarat regizorul Vlad Cristache.

Debutul unei echipe tinere de actori, alaturi de nume consacrate ale Teatrului Mic este completat in spectacol de prezenta insolita a trupei FIRMA, care, prin muzica originala compusa special pentru acest spectacol de Daniel Rocca, intregeste viziunea regizorala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Top

Cauta-ti perechea