Evenimente

#Maratonul Nisipului 2016 #cros Mos Craciun #sarbatori de iarna

Cros inedit la malul Marii Negre. Zeci de oameni alearga costumati in Mos Craciun

Duminica, 20 decembrie 2015, incepand cu ora 11.00, constantenii si turistii vor alerga costumati in Mos Craciun si se vor bucura, intr-un alt mod decat cel traditional, de venirea Sarbatorilor de Iarna. Crosul SantaRun, organizat de Asociatia Sportiva “Sanasport”, se desfasoara pe o distanta de 1,5 km, in jurul Parcului Operei din Constanta, startul fiind la Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski”.

Evenimentul sportiv-distractiv, care face parte din proiectul international “Maratonul Nisipului 2016”, are ca scop promovarea sportul de masa in randul comunitatii si a singurului maraton din Europa care se desfasoara pe nisip. La sfarsitul alergarii, participantii vor primi premii, ceai si vin fiert, iar atmosfera va fi intretinuta cu muzica si multa voie buna. Cursa de alergare “SantaRun”, organizata in parteneriat cu Primaria Constanta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, este a doua din ciclul de evenimente de pregatire pentru Maratonul Nisipului 2016, dupa inedita cursa “HelloWeRun”, din data de 31 octombrie.

 Evenimentul international “Maratonul Nisipului” - editia a III-a va avea loc in data de 27 martie 2016, in statiunea Mamaia, si se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta si reprezinta un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a noului litoralul romanesc la nivel international. Evenimentul contine trei probe competitive: cursa individuala de maraton (42,195 km), cursa de semimaraton (21,097 km) si cursa de 10 km si inedita cursa populara „Family Run”,  care doreste sa promoveze sportul in familie si sa lupte impotriva obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in ultimii ani, in Romania.

“SantaRun este o cursa prin care ne dorim ca oamenii sa resimta bucuria Sarbatorilor de Iarna, asa cum o faceau cand erau copii. Am ales o distanta mai mica decat cea cu care s-au obisnuit alergatorii nostri traditionali, deoarece ne dorim ca din ce in ce mai multi oamenii sa vina, sa se bucure de alergare, sa socializeze si sa simta ca sportul nu este un chin, ci o adevarata placere. La finalul cursei, participantii vor fi serviti cu ceai si vin fiert din partea noastra si se vor bucura, cum se cuvine, de venirea Sarbatorilor”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “Sanasport” si managerul proiectului international “Maratonul Nisipului”.

Cei interesati sa participe la cursa “SantaRun” sau la Maratonul Nisipului 2016, se pot inscrie online pe website-ul evenimentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea