Evenimente

#concert paste #corul madrigal #madrigal

Corul Madrigal, concert de Paste, pe scena Ateneului Roman

Corul Madrigal va sustine un concert de Paste, pe scena Ateneului Roman. Concertul Extraordinar de Pasti va avea loc duminica, 9 aprilie 2017, in Sala Mare a Ateneului, incepand cu ora 18:00.

Concertul, dirijat de Anna Ungureanu, este una dintre traditiile pretioase ale Corului, desfasurandu-se, fara intrerupere, de mai bine de jumatate de secol.

Concertul de anul acesta coincide cu Sarbatoarea Floriilor si include atat piese cu specific pascal, cat si creatii celebre ale maestrului Marin Constantin, care au facut istorie in repertoriul cantului coral.

"Prima parte a concertului extraordinar de Pasti cuprinde muzica din literatura universala, din Renastere pana in contemporaneitate, iar in a doua parte vom prezenta exclusiv muzica romaneasca: bizantina, traditionala si moderna", a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului National de Camera "Madrigal-Marin Constantin".

Corului National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" a fost infiintat in anul 1963, de catre reputatul dirijor Marin Constantin. Corul a sustinut peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America si Asia. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, creatia bizantina si muzica contemporana romaneasca si universala.

Sursa foto: classicsforpleasure.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea