Evenimente

#evenimente 2021 #muzica clasica #martie #festival muzica clasica #Festival Classix

Classix Festival, festivalul de muzica clasica, va avea loc in martie 2021

Cea de-a doua editie a Classix Festival va avea loc la Iasi, in perioada 14 - 18 martie 2021. Fiind desfasurat sub conceptul atemporalitatii, atat din punct de vedere artistic, dar si din perspectiva liantului dintre mediul diplomatic, arta, cultura si mediul de afaceri, Classix Festival 2021 marcheaza revitalizarea experientelor artistice in contextul social curent pandemic.

Festivalul de muzica clasica isi deschide aripile intr-o expunere hibrid (online si fizic), sub ideea renasterii muzicii, a artelor si a elementelor care constituie valorile societatii europene moderne. Valori precum respectul reciproc, intelegerea aproapelui, leadership, promovarea excelentei, disciplina profesionala si colaborare internationala vor reprezenta intotdeauna fundamentul pe care este construita inovatia artistica si conceptul a tot ceea ce inseamna Classix Festival.

Subiectele concertelor reunesc la Iasi personalitati internationale ale muzicii clasice intr-o celebrare a trairilor umane autentice. Astfel, intre 14 si 18 martie, vom putea descoperi o varietate impresionanta de opus-uri muzicale, solisti internationali, ansambluri si arii semantice, explorand de la notiunea timpului in eternitate, la mitologie africana, fuziunea dintre jazz si tango, si un binevenit iz enescian.

Seria de dialoguri educationale Classix-in-focus va fi desfasurata in direct online cu participanti de marca cu activitate la granita dintre cultura si business. Astfel, sesiunile deschise vor marca dialoguri cu entitati precum Steinway & Sons, Network-ul Nordic-Baltic Act-in-Art, sau Fundatia Dextra a DNB Sparebankstiftelsen, una dintre cele mai importante institutii bancare nordice, activ implicata in viata culturala scandinava.

Classix Festival anunta debutul unei noi aventuri clasice contemporane in cea mai imprevizibila perioada a existentei noastre. Detaliile referitoare la program, artisti si locatii, precum si la modalitatea de desfasurare vor fi publicate in curand, in tandem cu evolutia reglementarilor privind organizarea evenimentelor si a posibilitatii de a crea un spatiu sigur de desfasurare al concertelor.

Credit foto: classix festival

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea