Evenimente

#eveniment #Luna Istoriei LGBT

Cel mai mare eveniment dedicat diversitatii

Anul acesta, Romania sarbatoreste pentru a cincea oara Luna Istoriei LGBT. Sunt organizate, cu aceasta ocazie, 22 de evenimente, prin care se incearca sa se construiasca in societatea romaneasca o cultura pentru drepturile omului incluziva fata de persoanele LGBT.

Homofobia, transfobia si atitudinile discriminatorii fata de persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender) raman, conform statisticilor CNCD din 2015, probleme importante. 

93 din 100 de romani declara ca nu ar accepta sa fie rude cu o persoana LGBT, in timp ce 63 din 100 nu vor sa imparta spatiul de munca cu oameni din comunitate.

"Aceste atitudini discriminatorii manifestate de publicul larg duc la cresterea invizibilitatii comunitatii LGBT. Pentru a contracara aceasta situatie, Asociatia ACCEPT, prin voluntarii sai si cu suportul organizatiilor partenere, a organizat in ultimii cinci ani Luna Istoriei LGBT, un festival de cultura pentru drepturile omului", a declarat Daniela Prisacariu, Coordonatoare de proiect, Asociatia ACCEPT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului