Evenimente

# muzeul national #cartografii sonore

Cartografii Sonore – editia a 8-a incepe pe 2 noiembrie la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Pe 2 noiembrie, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi redevine casa celei de a 8-a stagiuni a Cartografii Sonore.

Primul concert al noii stagiuni o va aduce in premiera in Romania pe chitarista Sarah Masyel, in timp ce pe parcusul acestui an ne vom mai intalni cu soprana Veronica Anusca (Opera Nationala Bucuresti), dar si elevi ai Colegiului National de Muzica ”George Enescu” din Bucuresti si tineri interpreti selectati la nivel national.

A 8-a editie

Organizata de Asociatia UCIMR impreuna cu Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, stagiunea ”Cartografii Sonore” a debutat in 2017 si au luat parte artisti precum Costin Soare, Tudor Niculescu Mizil, Duo Kitharsis, cvartetul de coarde Solartis, interpreta de muzica folclorica Ioana Maria Ardelean, tenorul Daniel Magdal (Opera Nationala Bucuresti), grupul vocal Canticum dirijat de Razvan Rados, pianista Madalina Pasol, Duo PlaCello format din violoncelistii Ella Bokor si Mircea Marian, grupurile de jazz KRiSPER, Ana Maria Galea Trio, AC Leonte Band si multi altii.

Proiectul este derulat prin programul ”Oportunitati la Tine Acasa” al UCIMR, dedicate tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, prin care acestia gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din tara in cele peste 100 de concerte organizate anual.

De sapte editii, ”Cartografii Sonore” si-a propus sa ofere publicului oportunitatea sa descopere conexiuni inedite intre harti si muzica si sa se lase cuceriti de o experienta muzicala de neuitat. Pentru primul recital din aceasta editie, pe 2 noiembrie, incepand cu ora 18:00, interpreta franceza Sarah Maysel va sustine un recital de chitara clasica si poezie numit ”Un ange ce matin s'est posé sur ma main”.

De asemenea, in timpul concertului vom avea expusa o harta a Frantei de secol XIX, selectata de Despina Hasegan, care ne prezinta principalele diviziuni administrative Herrison, Carte de la France divisée en départemens. Paris;sec. XIX.

Cea de a 8-a editie invita la noi calatorii cultural si continua lunar cu evenimente ce vor fi anuntate pe pagina www.muzeulhartilor.ro , cat si pe paginile de facebook ale UCIMR si ale muzeului.

Va asteptam!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea