Evenimente

#Audience Award Film Festival #productii cinematografice #filme #bucuresti

Audience Award Film Festival, aduce la Bucuresti, cele mai importante productii cinematografice

Peliculele premiate la marile festivaluri de film de la Berlin, Sundance, Toronto si Rotterdam vor putea fi vizionate la Bucuresti. Acestea vor fi difuzate in cadrul festivalului "Audience Award Film Festival" ce are loc in perioada 10 - 12 iunie 2016.

 

Vineri 10 iunie la ora 18:00, festivalul se va deschide la cinema Elvire Popesco cu filmul care a castigat premiul publicului la Berlin anul acesta, "Junction 48". De la ora 20 va rula la acelasi cinematograf castigatorul premiului publicului de la Rotterdam, filmul danez "Land of Mine".

La miezul noptii, dupa meciul Romania-Franta, va avea loc in curtea TIAB prima proiectie publica in Romania cu "Zelig", super-comedia lui Woody Allen, introdusa de regizorul Nae Caranfil. De mentionat este faptul ca intrarea la "Zelig" este libera, in limita locurilor disponibile.

Povestea care a emotionat puternic anul acesta publicul Festivalului International de la Berlin, "Junction 48", urmareste relatia de dragoste dintre doi tineri cantareti de hip-hop, din Palestina, care folosesc muzica pentru a lupta atat impotriva opresiunii externe a societatii israeliene, cat si a represiunii din propria lor comunitate condusa de violenta. Filmul descrie o noua generatie de tineri arabi care, impotriva tuturor sanselor, cauta normalitatea prin intermediul muzicii si al iubirii. in rolul principal il regasim pe rapper-ul Tamer Nafar care s-a transpus pe sine in rolul tanarului Kareem. Cu "Junction 48", regizorul si activistul pentru drepturile palestinienilor, Udi Aloni, a revenit in sectiunea Panorma a Berlinalei pentru a sasea oara. Filmul a obtinut si Best Narrative Feature in Festivalul de la Tribeca, in 2016. Filmul ruleaza in premiera si in exclusivitate in Romania in cadrul festivalului.

Despre consecintele negative ale violentei si ale razboiului in evolutia relatiilor interumane vorbeste si "Land of Mine"/"Under Sundet", in regia lui Martin Zandvliet, castigatorul premiilor Warsteiner Audience Award, Rotterdam 2016, Robert Awards 2016 si Audience Award, Gijon 2015.

Desi pare aproape imposibil sa mai descoperi o perspectiva din care sa povestesti despre consecintele celui de-al doilea razboi mondial, regizorul danez a reusit sa gaseasca o abordare convingatoare, diferita si profunda a acestui teritoriu deja mult exploatat. "Land of Mine", bazat pe fapte reale din istorie, dar prea putin cunoscute, redescopera trecutul si il expune cu o sinceritate viscerala. Filmul este atat un eseu anti-razboi emotionant, cat si ca un thriller captivant. Actorii din rolurile principale, Roland Moller si Louis Hofmann, au primit, in 2015, la Festivalul International de Film de la Tokyo, premiul pentru interpretare.

Cinefilii vor avea ocazia sa vada in cadrul Audience Award Film Festival si filmul "Room", care i-a adus talentatei Brie Larson premiul Oscar in 2015 pentru "Cea mai buna actriţa in rol principal". Regizorul Lenny Abrahamson a reusit sa ecranizeze romanul Emmei Donoghue intr-un mod care a cucerit inimile publicului din intreaga lume, obtinand nu mai putin de 6 premii ale publicului in festivaluri: People's Choice Award la Toronto in 2015, Audience Award la Varsovia, New Orleans, Mill Valley, Hamptons si Aspen.

Filmul "James White", prezentat in premiera in Romania, unul dintre preferatele publicului la cel mai mare festival independent de film din SUA – Sundance Film Festival – va inchide festivalul.

Programul complet al proiectiilor il gasesti pe site-ul filmedefestival.ro.

Biletele sunt puse in vanzare in prin Eventbook.ro si vor fi disponibile si la Cinema Elvire Popesco, precum si la standul festivalului din cadrul Street Delivery.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea