Evenimente

#Stop the War #expozitia Stop the War #expozitia Stop the War (in Ukraine) #ucraina #expozitie

Arta impotriva razboiului – expozitia Stop the War (in Ukraine) in Piata Regelui Mihai din Bucuresti

Intre 29 aprilie si 28 mai, in Piata Regelui Mihai din Bucuresti, va putea fi vizitata expozitia Stop the War (in Ukraine), prin care 8 artisti romani si o serie de artisti ucraineni continua sa ia atitudine impotriva razboiului din Ucraina si sa militeze pentru pace, folosindu-se de arta lor pentru a sa misca, a motiva si a impinge la actiune. Expozitia aduce la un loc sculpturi si instalatii de arta si printuri dupa lucrarile artistilor din Ucraina.

 

Stop the War (in Ukraine) vine in continuarea expozitiei caritabile Bombe si oameni. Artisti uniti impotriva razboiului / Bombs and Humans. United Artists against War, pusa la cale de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu si Daniel Loagar, care s-a desfasurat intre 12 martie si 2 aprilie in Bucuresti si care a reunit peste 75 de artisti din cele doua tari. Demersul a strans revolta, neputinta, durerea, uimirea, scarba si empatia artistilor in lucrarile expuse si si-a propus sa dea o noua dimensiune acestei situatii de criza prin reprezentarile artistice pe care le inspira.

Artistii care expun o serie de instalatii si sculpturi sunt: Daniel Loagar, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru si Cristian Seusan din Romania iar printurile apartin artistilor ucraineni care isi pun lucrarile la dispozitie pe site-ul https://standwithukraine.super.site/.

“Nu poti ramane nepasator in fata informatiei oribile care umple fluxurile de date, indiferent de existenta unui nivel de propaganda sau manipulare intrinseca din ambele parti. Oameni nevinovati sufera, sunt maltratati in fel si chip, raniti, ucisi, izgoniti de o violenta fara sens. Sa-ti pui arta la dispozitia atitudinii de condamnare fara echivoc a unei agresiuni teribile si fara sens este deja un proces antropologic firesc in contextul societatii contemporane”, spune artistul Mihai Rusen.

Expozitia poate fi vizitata la orice ora, intre 29 aprilie si 28 mai, in Piata Regelui Mihai din Bucuresti.

 

FOTO: standwithukraine.super.site

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea