Evenimente

# buzau international art festival #regizor #actor #michele placido

Actorul si regizorul italian Michele Placido este invitatul special al celei de-a doua editii a Buzau International Arts Festival

Buzau International Arts Festival revine cu a doua editie, ce se va desfasura in perioada 20 august - 20 septembrie, in municipiul Buzau, cu acelasi concept unic in regiune.

Invitatul de onoare al acestei editii a BIAF va fi actorul italian Michele Placido, atat de cunoscut publicului de toate varstele, din Romania, mai ales pentru rolul celebrului comisar Corrado Cattani, pe care l-a jucat in serialul ”Caracatita” (La Piovra).

Michele Placido va fi prezent la Buzau in data de 17 septembrie, cand va sustine o conferinta de presa, iar publicul BIAF va avea parte de o intalnire memorabila cu actorul si regizorul italian, care va participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri, dupa proiectia unuia dintre cele mai cunoscute filme ale sale, ce se va desfasura la Teatrul George Ciprian, de la orele 14:00.

Presa acreditata la BIAF 2022 se va putea intalni cu faimosul actor si regizor la conferinta de presa programata pe 17 septembrie, de la orele 11:30, la Primaria Municipiului Buzau.

Despre Michele Placido: s-a nascut in 1946. A studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Si-a facut debutul in actorie in 1969, in spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vara. Doi ani mai tarziu, şi-a inceput cariera in film, lucrand cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani. Primul sau mare succes a venit odata cu rolul soldatului Paolo Passeri, in Marcia trionfale (1976), rol care i-a si adus un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia. In 1979, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul sau din filmul Ernesto (Salvatore Samperi). In anii ’70, a aparut in mai multe filme de televiziune, insa anul 1983 reprezinta startul unei cariere stralucite in seriale TV, prin rolul care l-a facut celebru – cel al comisarului Corrado Cattani din seria Caracatiţa / La Piovra. La inceputul acestui an, a revenit pe scena, in rolul lui Willy Loman, din ”Moartea unui comis-voiajor”.

Artele cuceresc Buzaul, timp de o luna

Buzau International Arts Festival, evenimentul care a pus Buzaul pe harta festivalurilor internationale, va oferi publicului o luna intreaga de intalniri unice cu vedete din Romania si de talie internationala, si numeroase evenimente, multe dintre ele in premiera: film, teatru, concerte, expozitii, spectacole stradale, lansari de carte, evenimente pentru copii, intalniri cu oameni de cultura, conferinte, masterclass-uri si workshop-uri.

BIAF include si editiile cu numarul sapte ale Festivalului International de Film Buzau - BUZZ IFF si Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, precum si numeroase evenimente care vor marca Anul European al Tineretului.

De asemenea, Caravana BIAF 2022 va ajunge in mai multe localitati din judet, pentru a oferi evenimente culturale deosebite unui public cat mai larg si care are mai greu acces la astfel de momente. 

Festivalul debuteaza sambata, 20 august, cu o multime de evenimente stradale, ce vor acapara Bulevardul Nicolae Balcescu si Parcul Crang, incepand cu orele 17:00. Cei mici si cei mari se vor putea bucura de momente speciale alaturi de trupa de tobosari si suflatori Superchill, trupa de jongleuri si dansatori cu foc Drum’n’Fire, statui vivante, artisti stradali, jonglerii pe sarma, personaje din filme pentru copii si supereroi care vor impanzi bulevardul, o parada a motociclistilor de la clubul B-Zones RC Buzau, automobile retro expuse de pasionatii lor proprietari, plus sute de baloane ce vor colora strazile.

Deschiderea oficiala a #BIAF2022 va avea loc in data de 21 august, cu un concert sustinut de Mihai Margineanu & BANDA, in Parcul Crang, zona Obelisc, de la orele 19:30.

De altfel, publicul va avea ocazia de a participa la numeroase concerte, pentru ca la BIAF 2022 vor fi prezenti: Mahala Rai Banda, DJ Gojira, Tourette Roulette, The Groovy Bastards, precum si buzoienii de la Trupa Cin5i si cei de la Hangar 6, carora li se vor alatura multe trupe de tineri, inclusiv din orasul Buzau.

Programul detaliat al acestei editii va putea fi gasit pe pagina de Facebook a festivalului, precum si pe site-ul http://biaf.ro/.  

Printre invitatii de marca ai celei de-a doua editii a Buzau International Arts Festival se numara fotojurnalistul Vadim Ghirda, care va prezenta publicului o expozitie cu fotografiile sale recente, regizorul grec Dimitris Koutsiabasakos, impresarul italian Isabella Gullo, regizoarea si actrita greaca Georgia Tsangaraki, actorii Olimpia Melinte, Razvan Vasilescu, Anca Sigartau, Maria Obretin, Ion Ionut Ciocia, Marius Chivu, dar si multi alti oaspeti din Romania si din strainatate.

Buzau International Arts Festival este organizat de Asociatia CulturAll si Asociatia Bulevardul Culturii, in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau si cu Centrul Cultural si Educational Alexandru Marghiloman, fiind un Proiect Cultural finantat de Ministerul Culturii.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea