Evenimente

# nu schimbi tu lumea #autentic #conferinta

A patra conferinta Autentic are tema "Nu schimbi tu lumea! Cum se naste un cetatean". Initat de onoare, profesor dr. Dumitru Bortun

 

Conferinta Autentic ajunsa a editia cu numarul patru, va avea loc marti, 30 mai 2023, de la ora 19:00 la sala Dalles din Bucuresti. Cu titlul „NU SCHIMBI TU LUMEA! Cum se naste un cetatean”, dezbaterea il are ca invitat pe unul dintre cei mai iubiti dascali din Romania, profesor universitar dr. Dumitru Bortun de la SNSPA.

Evenimentul este caritabil, banii obtinuti din vanzarea biletelor fiind donati Asociatiei BookLand pentru renovarea scolilor rurale!

Prof. univ. dr. Dumitru Bortun a fost premiat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentilor din Romania – ANSOC cu titlul de Profesor Bologna, acordat dascalilor care „sunt apreciati de studenti, aduc plus de valoare educatiei din Romania si sunt modele pentru studenti”. De asemenea, pe domnul prof. univ. dr. Dumitru Bortun l-a decorat presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler in semn de apreciere pentru contributia importanta avuta, de-a lungul intregii sale activitati, la promovarea culturii si a identitatii nationale romanesti

Biletele pot fi cumparate online pe ticketstore.ro sau de la:

1. Casa de bilete a Teatrului National de Opereta si Musical "Ion Dacian" – B-dul Octavian Goga Nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 si cu o ora inainte de spectacole sambata si duminica)

2. Casa de bilete a Salii Dalles – B-dul Nicolae Balcescu Nr.18 (luni-vineri 10-17)

Conferintele AUTENTIC s-au nascut atat din dorinta lui Costi Gogoneata, gazda podcastului AUTENTIC, de a-si intalni fata in fata prietenii din comunitatea canalului de youtube, dar si pentru a cunoaste oameni interesati de valorile educatiei autentice. Intalnirile vor continua pana in luna iunie, inclusiv, in acelasi spatiu, la Sala Dalles.

Asociatia BookLand renoveaza scolile rurale mobilizand mediul de afaceri privat (care redirectioneaza 20% din impozitul pe profit/venit), autoritatile si comunitatile locale. In 3 ani, prin cele 68 scoli renovate, a reusit sa acorde copiilor din satele Romaniei o sansa reala la o educatie de calitate. Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/ferestre/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Anul acesta renoveaza 10 scoli rurale. Astfel, 15.000 de elevi din rural vor merge cu drag la scoala. In plus, Intalnirile BookLand Evolution faciliteaza tinerilor dialogul cu varii personalitati, Taberele Coolturale BookLand le ofera un mix echilibrat de informatie & distractie, iar materialele educationale le raspund intrebarilor care-i framanta. Din 2023 demareaza constructia primului Campus Preuniversitar Profesional in sistem Dual din mediul rural cu scopul de a forma specialistii de care Romania are atata nevoie in productie si servicii.

Mai multe detalii despre Asociatia BookLand pe site-ul https://book-land.ro/

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea