Evenimente

#festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est #festival de film pentru copii #kinodiseea

A inceput cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, KINOdiseea!

Timp de 11 zile, la Bucuresti va avea loc cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. KINOdiseea aduce in Romania premiere nationale si internationale, filme premiate si apreciate de critici si public.

 

KINOdiseea va avea trei sectiuni competitionale:

  • KINOdiseea Youth, competitie dedicata filmelor pentru adolescenti, ce va prezenta 10 filme despre maturizare, aventura si iubire. Competitia Youth va fi jurizata atat de profesionisti din industrie (actrita Maria Dinulescu, jurnalista Oana Cuzino si scenaristul Alex Mavrodineanu), cat si de un juriu de adolescenti.

 

  • KINOdiseea Junior, competitie care aduce publicului bucurestean cele mai noi, iubite si apreciate filme pentru copii. Anul acesta, KINOdiseea Junior aduce in fata publicului 15 filme, jurizate de producatoarea Anca Puiu, presedintele Festivalului International de Film pentru Copii din Montreal - Jo-Anne Bluin si actrita Aylin Cadir. si la aceasta categorie, un juriu tanar va partiipa la alegerea castigatorului

  • Competitia de scurtmetraje, Junior si Youth cuprinde 75 de filme din peste 20 de tari, ce vor fi proiectate pentru categorii de varsta diferite: 3-6, 6-9, 9-12, 12-15 si 15-18 ani. Juriul competitiei de scurtmetraje este format din criticul de film Cristi Marculescu si actritele Dorotheea Petre si Olimpia Melinte (foto).

 

Atelierele KINOdiseea

Anul acesta, KINOdiseea va gazdui 28 de ateliere gratuite cu tematici legate de arta cinematografica: regie, actorie, improvizatie, costume, animatie (stop motion si digitala) si multe altele. Trainerii sunt profesionisti din industrie atat din Romania, cat si invitati ai festivalului. Printre atelierele KINOdiseea se numara si un workshop de actorie cu actrita Crina Semciuc, un atelier de storytelling cu Oana Tache, atelier de fotografie cu Adi Bulboaca, atelier green screen cu Noel Loozen si un workshop de costume de film cu Adeline Andreea Badescu.

Atelierele dureaza 90 de minute si au loc in perioada 10-20 noiembrie in mansarda Carturesti, zilnic, de la ora 12:00 si in weekend de la ora 10:00. Mai multe detalii despre atelierele KINOdiseea si despre inscrieri gasiti aici: www.kinodiseea.ro/ateliere-workshops

Seminariile KINOdiseea

in cadrul actiunilor ce au ca scop dezvoltarea tanarului public la cinema si a educatiei prin imagine, Institutul Francez din Romania organizeaza, in parteneriat cu Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, un seminar privind situatia actuala din Romania, care se va desfasura pe parcursul a doua zile. Aceste doua seminarii, gazduite de sala de cinema Elvire Popescu, se adreseaza profesionistilor din industria cinematografica (de la contributia lor, pana la o oferta de calitate pentru tanarul public) sambata, pe 12 noiembrie 2016, ora 15:30, iar parintii sunt invitati sa ia parte la o dezbatere privind legaturile dintre cinema si copilarie, duminica 13 noiembrie, de la ora 10:30.

Seminarul de sambata, 12 noiembrie, ora 15:30 are ca tema distributia de filme de arta pentru publicul tanar, iar la el vor participa profesionisti din industria nationala si internationala de film.

Seminarul de duminica, 13 noiembrie, de la ora 10:30, este gandit ca o dezbatere publica si este precedat de proiectia filmului „Aventurile Sofiei”. Dupa vizionarea filmului, parintii sunt invitati la o discutie despre parenting si cinema alaturi de un psiholog, iar in acest timp, copiii pot participa la un atelier de reciclare creativa, gazduit de scenograful Bogdan Ionescu in foyerul cinematografului Elvira Popescu. Tema dezbaterii este Copii si cinema, copii la cinema: ce parere au parintii?

Accesul la seminariile KINOdiseea este gratuit.

Balul mascat

Una dintre traditiile KINOdiseea este organizarea unui Bal Mascat. Anul acesta, balul va avea loc pe 20 noiembrie, la restaurantul Elisabeta (B-dul Elisabeta nr. 45), intre orele 11:00 – 14:00. Aceasta editie este dedicata calatoriilor in gand si in fapta, cei mici putandu descoperi tribul din care fac parte si taramuri nemaivazute la atelierele de drumming prin metoda Totem, in care limbajul este sunetul tobelor africane, ale maracas-urilor amerindiene si ale apelor din tobele siberiene.

Facilitatorii atelierelor sunt Jean-Baptiste Odobestianu - musicoterapeut cu experienta de peste 12 ani in domeniu si Ana-Maria Anghelescu - antropolog, cu specializare si in teatru de improvizatie.

Tot pentru a calatori cu imaginatia pe meleaguri indepartate, copiii pot incerca costumele de la coltul de inchiriat, sesiunile de facepainting si de tatuaje Henna cu Henna Journey, cornerele de povesti din calatorii si de destinatii favorite, iar la final, isi pot imortaliza experienta pe un magnet de la photo-booth-ul interactiv adus de Doityourselfie.

Detalii despre workshopuri, ateliere, seminarii, balul mascat si filme puteti gasi pe site-ul festivalului: //www.kinodiseea.ro/.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul www.eventbook.ro sau, in ziua proiectiei, de la cinema.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru copii din Europa Centrala si de Sud-Est, se va desfasura anul acesta in perioada 10-20 noiembrie. Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Taranului si Hollywood Multiplex sunt cinematografele care gazduiesc numarul record de premiere si evenimente conexe (workshop-uri, sesiuni de Q&A, seminarii si faimosul Bal Mascat).

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul Europa Creativa - Subprogramul Media, cu sprijinul Primariei Sectorului 5, ARCUB (proiect finantat in programul Bucuresti, Orasul In-Vizibil), Administratiei Fondului Cultural National, Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea