Evenimente

# electric castle #festival muzica #festival #muzica #concert

7 festivaluri de muzica pe care nu trebuie sa le ratezi in 2017

Muzica uneste si inalta. Te scoate din zona de confort, iti aduce bucurie si iti gasesti prieteni noi. Iata sapte festivaluri pe care merita sa le incerci anul acesta:

 1. Mioritmic

Unde & cand: Cluj-Napoca, octombrie 2017

Muzica: Minimal Techno, Techno

Mioritmic a aparut in 2013 in padurea Baciu, iar la a doua editie a adunat deja 10.000 de suflete. Drumul pana in fata scenelor este deja o aventura in sine, sa-i spunem un drum initiatic à la Harap Alb. Da, e un drum de apa si de foc, in care ai toate sansele sa te intalnesti cu toti Spanii povestii incercand, mai cu o bere, mai cu o vorba, sa te opreasca sa ajungi in tinutul Imparatului Ros. Iar toate astea nu fac decat sa sporeasca agitatia frenetica a fluturilor ce se nasc in stomac.  

2. Waha

Unde & cand: Covasna, 20 – 24 iulie 2017

Muzica: Techno underground, psychedelic, alternative

Waha este un colt de pamant unde coronitele de flori, dreadurile, rochiile vaporoase si fericirea par sa fie accesorii indispensabile, dar nu pentru a raspunde vreunei mode, ci pentru a purta amprenta libertatii si a mintilor creative. Asa ajungi nu doar la un festival de muzica, ci si la workshopuri de yoga, de produs uleiuri naturale presate la rece, standuri cu lucruri hand made, spatii pentru masaj, unde vei intalni veterani in ale festivalurilor.

3. Sunwaves

Unde & cand: Mamaia Nord, 27 aprilie – 1 mai 2017

Muzica: Minimal, House, Techno

 Vrei sa mergi la un festival international de prima mana, fara sa fie nevoie sa treci alta granita decat cea a Baltilor Dunarii, daca nu esti deja de-al locului? Exista doua editii Sunwaves pe an: una sarbatoreste inceputul verii, cea de-a doua isi ia ramas bun de la vara undeva prin august. Vecinatatea marii, dragostea pentru muzica electronica, poate sentimentul de a lua parte la un eveniment asemanator cu o reuniune de facultate, ii face pe cei zeci de mii de festivalieri sa revina aici de 10 ani, editie dupa editie.

 4. Electric Castle

Unde & cand: Castelul Bánffy, Cluj, 12 – 16 iulie 2017

Muzica: Electronica, Rock, Raggae, Hip Hop, Indie

Electric Castle se intampla in Castelul Bánffy din Bontida, cel mai mare castel din Transilvania. Festivalul se lauda cu nominalizari la European Festival Award inca de la prima editie si cu pozitionarea intre primele 10 festivaluri europene. Ploile si noroiul de la Electric Castle sunt legendare si e lucru stiut ca ai nevoie de cizme de cauciuc si pelerina de ploaie aici. Oricum, anul trecut, cei peste 120.000 de festivalieri au crescut de sase ori populatia comunei clujene care i-a gazduit. Petrecerea incepe, de fapt, din „Electric Train”, cand un vagon intreg este transformat intr-un mini-club cu lumini, DJ, bautura si forfota celor care se imbata de muzica.

5. Untold

Unde & cand: Cluj Arena, 3 – 6 august 2017

Muzica: House, Trance, Electro

Untold se afla anul acesta la cea de-a treia editie. Armin van Buuren, Afrojack si Hardwell sunt cap de afis. Daca, totusi, nu-ti place felul in care bate inima si vajaie capul pe un acest tip de electro, tot nu ai de ce sa ramai acasa; parcurge intregul line-up pentru ca e posibil sa gasesti cateva nume care sa-ti atraga atentia. Anul trecut au venit cei de la Moonlight Breakfast, Akua Naru, Parov Stelar si altii.

6. Transylvania Calling

Unde & cand: locatie secreta in Muntii Apuseni, august

Muzica: Goa trance, psy

 Chemarea Transilvaniei este mai restransa si mai intima decat alte festivaluri (vorbim de circa 2000 de oameni), dar de aici nu lipsesc activitatile de yoga, produsele hand made, tatuajele cu henna, proiectiile psihedelice si workshopurile de respiratie tip holotropic. Daca nu esti atras de diversele stiluri ale muzicii electro-psihedelice, trance, goa trance sau tribal, poti sa te relaxezi linistit la adapostul muzicii mai introspective, profunde, armonioase si sa o lasi sa te introduca in alte dimensiuni.

 7. Summer Well

Unde & cand: Domeniu Stirbei (Buftea), 12 – 13 august 2017

Muzica: Indie, Reggae, Electro, Folk

Ce poate suna mai bine decat „a festival like a holiday”, sloganul Summer Well? Vei intalni, ce-i drept, acolo aceiasi oameni peste care dai zi de zi pe strazile din Bucuresti, dar, odata ajunsi intr-un loc care proclama prietenia si voia buna, aceiasi oameni – grabiti si ocupati –cu care imparti orasul se preschimba pe loc. Cand se asculta muzica buna, se impart pahare si baclavale si se sta lungit pe pufuri, parca alta e starea de spirit.

Selectie realizata de momondo.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea