Evenimente

# abilitati ciclist montan # ciclist montan #ciclist

5 feluri in care iti poti imbunatati abilitatile de ciclist montan

Pentru a fi un ciclist montan de succes nu e suficient sa iti cumperi ultimul model de bicicleta de munte, ci trebuie sa dai dovada si de cateva abilitati fizice si tehnice specifice acestui tip de ciclism.

 

Vestea buna este ca, chiar daca la momentul de fata nu posezi cine stie ce abilitati in acest sens, te poti perfectiona foarte usor, in timp. Cum faci asta? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de un real ajutor in devenirea ta:

1. Asigura-te ca bicicleta este reglata in mod corespunzator

Asa cum spuneam si mai sus, pentru a fi un bun ciclist montan nu este suficient sa fii posesorul unei biciclete de munte de ultima generatie. Insa cu siguranta aceasta te poate aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului tau. Singura conditie este ca aceasta sa fie ajustata in functie de nevoile si dimensiunile tale, precum si de stilul de mountain biking practicat.

Printre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa tii cont se numara pozitia seii, suspensiile, tipul anvelopelor si sistemul de franare.

2. Invata sa pedalezi si fara sa stai in sa

Un bun ciclist montan va sti cand e cazul sa se ridice din sa pentru a controla mai bine bicicleta. De obicei asta se intampla cand cobori si ai nevoie sa schimbi centrul de greutate al bicicletei, atunci cand sari peste un obstacol sau cand iei un viraj mai strans.

3. Nu renunta cand dai de greu

Spre deosebire de cei care pedaleaza pe sosea, ciclistii montani vor da in drumurile lor si peste portiuni de drum mai dificile sau chiar le vor cauta pe acestea, pentru un plus de dificultate si adrenalina. Daca, din diverse motive, tu nu reusesti sa treci peste o astfel de portiune fara sa cobori de pe bicicleta pentru munte, nu te da batut. Exerseaza de cate ori e nevoie daca vrei sa iti atingi obiectivul propus, acela de a fi mai bun la mountain biking.

4. Invata sa franezi

Atunci cand te apropii de un viraj strans sau ai de coborat o panta foarte inclinata nu apasa foarte tare pe maneta de frana, caci risti sa sari din sa. Invata sa atingi usor frana, astfel incat sa poti controla bicicleta pe portiunile mai dificile de pe traseu.

5. Nu sari peste antrenamentele de la sala

In afara de abilitati tehnice, pentru a face fata unui traseu montan dificil, ai nevoie de si de foarte bune abilitati fizice. Tocmai de aceea, daca nu ai luat pana acum in calcul varianta inceperii unui program de antrenament pentru a-ti creste si intari masa musculara, ar trebui sa o faci negresit.

In afara de sfaturile de mai sus, ar trebui sa mai iei in calcul, atunci cand pleci pe un traseu, sa te insotesti si de cativa prieteni care se pricep la acest sport. In afara de faptul ca va veti distra de minune, veti invata si multe lucruri unii de la altii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea