Dulceturi & Conserve

#usturoi #ardei #otet #mustar

Usturoi murat

Usturoiul murat se prepara repede si este o adevarata delicatesa. Se serveste la diverse preparate si fripturi. Se poate depozita la loc racoros chiar si cateva luni.
 

Ingrediente pentru usturoi murat
 

  • 250 grame usturoi, curatat
  • 1 ardei rosu, tocat
  • 500 ml otet
  • 150 grame zahar alb
  • mustar uscat
  • seminte de telina.

 

Cum se prepara usturoiul murat
 

Intr-un bol amesteca usturoiul cu ardeiul. Intr-o cratita pune la fiert otetul. Adauga zaharul. Amesteca bine si lasa la fiert pana cand zaharul se topeste.

Aseaza mustarul si semintele de telina intr-o punga din material textil . Adauga punguta cu condimente in otetul fierbinte. Lasa la fiert timp de 5 - 10 minute.

Adauga usturoiul si ardeiul. Mai lasa la fiert 5 minute. Ia cratita de pe foc si indeparteaza punguta cu mustar.

Toarna usturoiul si ardeiul in borcane sterile. Umple apoi borcanele cu lichidul in care au fiert. Sigileaza si depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.
 

Cum se serveste usturoiul murat


Usturoiul murat se serveste la diverse preparate si fripturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului