Dulceturi & Conserve

#conserve rosii #concerve # rosii uscate #rosii

Rosii uscate, in ulei, conservele pe care trebuie sa le prepari acum

Rosiile uscate, in ulei, sunt un deliciu in timpul iernii. In plus te poti bucura de conserve naturale, ult mai gustoase si fara conservanti. Iata cat de usor se prepara.

Ai nevoie de rosii mari, bine coapte, de preferat de la tara si nu din supermarket, in cantitatea dorita si ulei de masline.

Pregateste cateva tavi pe care le tapetezi cu hartie de copt.

Spala bine rosiile si indeparteaza cotorul. Taie-le apoi felii subtiri si asaza-le in tavi, una langa alta. Lasa tavile cu rosii la soare timp de patru zile pentru a se usca. In acest timp, intoarce-le de pe o parte pe alta cel putin o data pe zi.

Cand rosiile s-au uscat, asezoneaza-le cu sare si piper si cu busuioc proaspat, tocat. Asaza-le apoi in borcane ce se inchid ermetic si acopera-le complet cu ulei de masline.

Rosiile uscate sunt excelente in salate, la preparea sandwichurilor, a pastelor dar si in cadrul altor retete. Totodata pot fi folosite pentru asezonarea bucatelor.

Sursa foto: whitestonefarm.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului