Dulceturi & Conserve

#dulceata picanta #dulceata de rosii #dulceata #rosii

Reteta pentru dulceata de rosii. Este dulce, picanta si perfecta pentru iarna

Iarna se apropie cu pași rapizi, iar gospodinele se gandesc ce bunatati sa mai bage la borcan. Una dintre retetele mai putin cunoscute este cea pentru dulceata de rosii.

 

Pentru reteta de dulceata de rosii vei avea nevoie de:

- 3,8 kg rosii

- 600 grame zahar

- 2 bucati lamaie bio

- 4 crengute busuioc

- 1 ardei iute

Decojeste rosiile, taie cubulete si pune-le intr-o cratita, alaturi de ardeiul iute tocat marunt. Adauga zaharul, amesteca totul, acopera cu un capac si lasa la temperatura camerei timp de 2 ore, pentru ca rosiile sa isi lase sucul.

Adauga coaja si sucul de la cele doua lamai bio, amesteca bine si pune cratita la foc mic. Dupa ce rosiile incep sa fiarba, adauga crengutele de busuioc si lasa totul sa mai fiarba o ora.

Indeparteaza tulpinile de busoiuc, toarna in dulceata in borcane, inchide-le ermetic, apoi rastoarne-le si lasa-le la racit.

Dulceata se pastreaza intr-un loc racoros. O poti folosi ca atare, pe paine, sau o poti folosi la aromarea carnurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului