Dulceturi & Conserve

#reteta compot #compot de visine #compot

Reteta de compot de visine fara conservant. Afla cum se prepara

Multi abia asteptam sa ne bucuram de o cana plina de compot de visine, astfel ca numeroase gospodine pregatesc o multime de borcane de bunatati culinare. Totusi, iata ca s-a aflat reteta pentru cel mai bun compot din aceste fructe, fara a folosi conservant.

 

Fructele trebuie sa fie spalate, apoi puse in borcane curate pana cand recipientele sunt umplute. Ulterior, pune o lingura de zahar si adauga apa in fiecare borcan. Strange capacele si agita bine recipientele pana cand zaharul se dizolva. Foloseste-te de o oala inalta si pune un prosop pe fundul acesteia. Aseaza borcanele si adauga apa rece pana la cativa centimetre sub capace.

Lasa oala la foc mic timp de 30-40 de minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand a trecut acest timp, ia cratita de pe foc si pune-o pe paturi sau prosoape. Ea trebuie sa fie acoperita cu pungi, iar apoi cu alte paturi sau cu perne. Borcanele se scot din oala a doua zi, cand se verifica daca acestea nu trag aer, potrivit Realitatea.

Sursa foto: arhiva

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului