Dulceturi & Conserve

# piersici murate # retete piersici #florin piersic jr

Piersici murate pentru iarna: mai gustoase si mai sanatoasa decat cele cumparate din magazine

Stiai ca poti pregati piersici murate? Aceste fructe nu sunt bune doar in gemuri si dulceturi ci pot fi murate pentru a le consuma apoi in diverse salate sau la prepararea bruschetelor. 

Ingrediente

  • 2 kilograme de piersici tari, cat mai putin coapte
  • un litru de apa
  • 400 grame de zahar
  • 1 lingurita de acid citric
  • 6 borcane de 0,75 litri

Cum se prepara

Spala piersicile, taie-le jumatati si indeparteaza samburii. Asaza apoi jumatatile de piersici in borcane spalate si uscate.

Se prepara apoi saramura astfel. Intr-o oala se pune la fier apa, zaharul si acidul citric.  Se lasa totul sa fiarba pana cand zahaarul se topeste. Se amesteca foarte bine in tot acest timp.

Siropul fierbinte se adauga peste piersici, avand grija sa le acopere bine. Se sigileaza bine borcanele si se asaza pe un pat de paturi. Se invelesc foarte bine si se lasa sa se raceasca astfel pana ajung la temepratura camerei (2-3 zile). Apoi se pot depozita in camara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului