Asadar, indiferent de motivul pentru care nu vrei sau nu poti sa consumi gem ori dulceata, magiunul este o alegere excelenta. Iata cum se prepara!
Ingrediente:
- 6 kg de prune bine coapte
- un baton de scortisoara
Cum se prepara magiunul de prune
Spala bine prunele, scoate-le samburii si da-le prin masina de tocat.
Adauga apoi prunele intr-o cratita antiaderenta, suficient de mare si fierbe-le la foc mic, amestecand constant pana cand incep sa-si lase propriul suc.
Fierbe magiunul timp de patru-cinci ore si apoi inchide focul. Cand mai are o ora de fiert adauga si batonul de scortisoara. Cand este gata stinge focul si lasa magiunul sa se "odihneasca" timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.
Toarna magiunul in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.
Sursa foto: adevarul.ro