Dulceturi & Conserve

#retete prune # retete de toamna #magiun #toamna #prune

Magiunul de prune, ideal pentru persoanele diabetice sau care tin dieta! Cum se prepara

Magiunul de prune, spre deosebire de gemuri sau dulceturi se prepara fara zahar si fara indulcitori. Este, prin urmare, o alegere perfecta pentru persoanele care tin dieta sau pentru dibetici, care nu au voie zahar. Desigur, consumat in cantitati mici, deoarece chiar daca nu are zahar adaugat, contine fructoza (zaharul care se gaseste in fructe).

Asadar, indiferent de motivul pentru care nu vrei sau nu poti sa consumi gem ori dulceata, magiunul este o alegere excelenta. Iata cum se prepara!

Ingrediente:

  • 6 kg de prune bine coapte
  • un baton de scortisoara

Cum se prepara magiunul de prune

Spala bine prunele, scoate-le samburii si da-le prin masina de tocat.

Adauga apoi prunele intr-o cratita antiaderenta, suficient de mare si fierbe-le la foc mic, amestecand constant pana cand incep sa-si lase propriul suc.

Fierbe magiunul timp de patru-cinci ore si apoi inchide focul. Cand mai are o ora de fiert adauga si batonul de scortisoara. Cand este gata stinge focul si lasa magiunul sa se "odihneasca" timp de 15-20 de minute la temperatura camerei.

Toarna magiunul in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului