Dulceturi & Conserve

#suc de rosii pentru iarna #reteta suc de rosii #preparare suc de rosii #concerve # suc de rosii

In august se prepara sucul de rosii! Cea mai buna reteta

In august, rosiile sunt perfecte pentru prepararea sucului de rosii pentru camara de iarna. Acestea sunt suculente, gustoase si numai bune pentru prepararea celebrului suc de rosii. Iata cum se prepara cel mai bun suc de rosii.

Ingrediente pentru sucul de rosii

  • 10 kg rosii bine coapte
  • 1-2 ardei grasi
  • frunze de la o telina
  • busuioc (optional)
  • sare
  • piper

Cum se prepara sucul de rosii

Spala rosiile bine, sub jet de apa si taie-le cubulete. Trece-le apoi prin masina speciala pentru suc de rosii.

Intr-o oala incapatoare adauga sucul obtinut. Adauga oala pe foc si las-o sa dea in clocot.

Intre timp spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii. Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si aduga-le si pe acestea peste suc.

Dupa ce sucul incepe sa fiarba da focul la mediu. Lasa sucul sa fiarba timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle curate. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea invelite timp de minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.

Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.

Sursa foto: russianfoods.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete