Ingrediente pentru sucul de rosii
- 10 kg rosii bine coapte
- 1-2 ardei grasi
- frunze de la o telina
- busuioc (optional)
- sare
- piper
Cum se prepara sucul de rosii
Spala rosiile bine, sub jet de apa si taie-le cubulete. Trece-le apoi prin masina speciala pentru suc de rosii.
Intr-o oala incapatoare adauga sucul obtinut. Adauga oala pe foc si las-o sa dea in clocot.
Intre timp spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii. Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si aduga-le si pe acestea peste suc.
Dupa ce sucul incepe sa fiarba da focul la mediu. Lasa sucul sa fiarba timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.
Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle curate. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea invelite timp de minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.
Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.
Sursa foto: russianfoods.com