Dulceturi & Conserve

#muraturi #gulii #gulii murate

Gulii murate

Guliile murate sunt usor de pregatit si ideale in sezonul rece. Au un gust placut si se potrivesc de minune la piureuri si fripturi.


Ingrediente pentru guliile murate

 

  • 750 ml apa
  • 70 grame sare grunjoasa
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml otet
  • 1 kg gulii
  • 1 sfecla rosie mica
  • 3 catei de usturoi


Cum se prepara guliile murate


Intr-o cratita, incalzeste o treime din apa. Adauga sarea si foaia de dafin si amesteca pana cand toata sarea se dizolva. Ia apa de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, adauga otetul si restul de apa.

Taie guliile si sfecla in fasii groase. Aranjeaza guliile, sfecla si usturoiul feliat intr-un borcan si toarna saramura.

Acopera si lasa la temperatura camerei, timp de o saptamana. Cand sunt gata, guliile pot fi date la frigider si consumate.


Cum se servesc guliile murate


Guliile murate se servesc la diverse preparate din carne si garnituri de legume.

Sursa foto: cookingpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului