Gogonelele cu usturoi nu trebuie sa iti lipseasca din camara. Acestea sunt delicioase si pot fi servite cu numeroase mancaruri. Iata o retea savuroasa si usor de pregatit:
Ingrediente
1 radacina telina
piper
250 g ceapa alaba
5 kg gogonele
2 radacini hrean
250 g morcov
3 capatani de usturoi
mustar
sare grunjoasa
crenguta visin
Mod de preparare
Se spala bine legumele;Morcovii se taie in rondele; Ceapa se taie in jumatati; Radacinile de hrean se taie pe lungime; Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar; Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca; Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;
A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid; Se capseaza borcanele si se rastoarna.