Dulceturi & Conserve

#gem de capsune #zahar #dulceata #gem

Gem savuros de capsune, cu putin zahar. Reteta pe care trebuie sa o incerci

Este sezonul capsunelor. Profita din plin de aceste fructe delicioase pentru a prepara un gem savuros de care sa te bucuri pana primavara urmatoare.

Ce ai spune insa, daca ai incerca o reteta de gem cu putin zahar? Majoritatea retetelor de gem contin aceeasi cantitate de zahar cu cea de fructe. Insa exista si retete mult mai sanatoase si mai savuroase. Iata cum sa prepari un gem de capsune, cu putin zahar, pe care toata lumea il va adora.

Igrediente pentru gemul de capsune

1 kg de capsune mici
300 de grame de zahar brun
O lamaie
10 g unt de calitate superioara

Cum se prepara

Capsunele se spala bine, se  indeparteaza codita si lasa sa se scurga de apa. Capsunele mari se taie in jumatati sau chiar sferturi. Cele mici se lasa intregi.

Asaza capsunele intr-o oala incapatoare si adauga zaharul peste. Se lasa neacoperite, timp de 12 ore, la temperatura camerei.

Stoarce lamaia bine, strecoara zeama pentru a indeparta orice urma de pulpa si pune-o peste capsune. Pune oala pe foc. Amesteca usor pana cand zaharul se topeste. Ai grija sa nu zdrobesti fructele.

Dupa ce tot zaharul s-a topit, da focul mai mare si lasa totul sa dea in clocot timp de 10 minute. Opeste apoi focul, adauga untul si amesteca usor. Se lasa sa se raceasca gemul si se mai amesteca, deoarece untul are tendinta de a iesi la suprafata.

Se adauga apoi in borcane sterilizate, care se inchid ermetic. Borcanele se invelesc in ziare, se pun intr-o oala incapatoare si se adauga apa pana la nivelul capacului. Se dau in clocot pentru a se steriliza complet. In acest fel gemul va rezista timp de un an in camara.

Gemul desfacut, ramas neconsumat trebuie tinut in frigider. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului