Dulceturi & Conserve

#smochine #gem #conserve #gem de smochine

Gem de smochine delicios si rapid

Toamna trebuie sa ai grija ca din camara ta sa nu lipseasca nimic. Gemurile, dulceturile si compoturile sanatoase sunt principala necesitate, tinand cont ca iarna cu greu mai poti gasi o gama variata de fructe proaspete si sanatoase. Iata o reteta delicioasa de gem de smochine care se prepara super-rapid:


Ingrediente pentru gemul de smochine:

1 kg de smochine coapte
500 g zahar pudra
seminte de vanilie
scortisoara
1 lamaie


Cum se prepara gemul de smochine:

Amesteca smochinele cu zaharul pudra, semintele de vanilie, scortisoara si sucul de la lamaie intr-un castron mare si lasa-le acoperite peste noapte la temperatura camerei.

A doua zi, transfera-le intr-o cratita mare si lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand se dizolva zaharul. Dupa aceea, da focul mai tare si lasa gemul sa fiarba 45 de minute pana cand se ingroasa si devine lipicios.

Scoate semintele de vanilie din gem si pune-l apoi in borcane sterilizate.


Cum se serveste gemul de smochine:

Gemul de smochine se serveste la temperatura camerei cu paine prajita sau biscuiti.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare