Dulceturi & Conserve

#camara #nectarine #gem

Gem de nectarine

Sunt la fel de parfumate precum piersicile, insa pielea lor nu este la fel de pufoasa ca a acestora din urma. Din nectarine si inca trei ingrediente poti face un gem de nectarine pe care sa-l consumi ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru alte deserturi .
 

Ingrediente pentru gemul de nectarine
 

  • 10 cani de nectarine taiate cuburi
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 4 cani zahar
  • optional, cateva frunze de menta.
     

Cum sa prepari gemul de netarine
 

Spala bine nectarinele si curata-le de samburi. Taie-le cubulete.

Intr-o cratita amesteca nectarinele, zaharul si sucul de lamaie. Aseaza cratita la foc mic si lasa-le sa fiarba pentru 30-40 de minute.

Curata spuma de deasupra, apoi las-o sa mai dea un clocot. Daca ai ales sa pui si frunze de menta, adauga-le in cratita. Da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.

Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, apoi clateste-le si usuca-le.

Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic, apoi pune-le sa fiarba intr-o cratita cu apa, pe fundul careia ai asezat un prosop de bucatarie. Dupa ce incep sa clocoteasca, lasa-le la fiert cel putin 10 minute .

Lasa-le sa se raceasca in aceeasi apa, usuca-le si da-le la camara.
 

Cum se serveste gemul de nectarine
 

Gemul de nectarine se serveste ca atare sau sub forma de umplutura dulce pentru clatite si alte prajituri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului