Dulceturi & Conserve

#dulceata de mere # reteta gem #gem de mere

Gem de mere dulce-acrisor. Un deliciu pentru mic-dejun

Gemul de mere nu se numara printre clasicele conserve puse de bunici in copilaria noastra, insa reteta este una usor de preparat acasa si ideal de folosit atat la micul dejun, cat si la torturi, datorita gustului sau dulce-acrisor.

In continuare ai ingredientele pentru 4 portii, insa poti dubla sau tripla cantitatile, dupa preferinte. Iata cum se prepara gemul de mere:

Ingrediente

    1 kg de mere

    600g zahar

    1 lamaie

Mod de preparare

    Curata merele si indeparteaza cotoarele. Taie-le cubulete si aseaza-le intr-un bol. Stropeste-le cu zeama de la o lamaie.

    Dupa cateva minute, timp in care sucul de lamaie a patruns in pulpa marului, rastoarna-le intr-o cratita si adauga zaharul.

    Fierbe-le la foc mic aproximativ 30 de minute, pana cand merele devin un piure. Amesteca des pentru a nu se lipi de fundul cratitei.

    Cat inca este fierbinte, toarna gemul in borcane, inchide capacul etans si aseaza-le cu susul in jos.

    Pastreaza in camara borcanele cu gem de mere.

Daca preferi o textura mai fina, poti amesteca gemul cu blenderul inainte de a-l pune in borcane.

Variante

Dulceata de mere fara zahar este o varianta sanatoasa si dietetica a gemului clasic de mere. Datorita pectinei, gemul de mere se va ingrosa in mod natural. Vei obtine un gem care poate nu este foarte dulce, dar cu siguranta este hipocaloric.

Conservare

Poti pastra borcanele de gem de mere in camara timp de aproximativ 3 luni. Dupa ce ai deschis fiecare borcan, pastreaza-l la frigider si consuma-l in 3-4 zile.

 

Foto: primochef.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare