Dulceturi & Conserve

#guava #fruct #gem #reteta

Gem de guava

Guava este un fruct special, cu un gust asemanator marului, ananasului sau perelor si uneori cu un gust ca o combinatie a celor trei. Daca vrei sa faci un gem exotic , cu un gust deosebit, pregateste aceasta reteta de gem de guava, care sigur te va incanta.
 

Ingrediente pentru gemul de guava:
 

3 cani de miez de guava
3 cani de apa
1,5 cani zahar
1 lingura otet
1 lingurita suc de lime (lamaie verde)
0,25 lingurita sare.
 

Cum se prepara gemul de guava:
 

Curata fructul de guava de coaja si taie miezul in bucatele mici, de aproximativ 1 centimetru. Aseaza-le intr-o cratita si adauga 2 cani de apa, zahar, otet , lime si sare.

Pune cratita la foc mare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere. Apoi redu focul la mediu si lasa cratita la fiert pentru 30 de minute.

Da cratita deoparte si las-o sa se raceasca, pentru 15 minute. Toarna amestecul intr-o alta cratita, folosind o sita metalica pentru a separa fructul de seminte . Foloseste si o lingura pentru a forta amestecul sa treaca prin sita.

Transfera amestecul inapoi in cratita, adauga si restul de apa ramas (o cana) si pune-l la foc potrivit spre mare pana cand incepe sa fiarba. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, da focul la mai mic (nivel mic - mediu) si acopera vasul cu un capac. Lasa-l sa fiarba pentru aproximativ 30 de minute, respectiv pana cand se intareste.

Da cratita deoparte si las-o sa se raceasca. Dupa aceea transfera gemul in borcane si pune-le intr-un spatiu cu temperatura scazuta, cum ar fi frigiderul. Gemul se va intari dupa ce va sta la rece.
 

Cum se serveste gemul de guava:
 

Se serveste simplu sau ca umplutura dulce pentru deserturi.

Pofta buna!
 

Sursa foto : maona.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului