Dulceturi & Conserve

#ananas #gem #reteta #culinar

Gem de ananas

Gemul de ananas este o delicatesa pe care o poti pregati in orice perioada a anului. Datorita faptului ca este un fruct exotic pe care il gasesti oricand in magazine, ananasul devine un ingredient de baza pentru un gem gustos si usor de preparat, care cu siguranta iti va uimi familia si invitatii.

Ingrediente pentru gemul de ananas:
 

  • 250 de grame de bucati de ananas
  • 250 de grame de zahar
  • O jumatate de lingurita de acid citric
  • 2 cani si jumatate de apa
  • Optional: un sfert de lingurita de colorant de culoare galbena.
     

Cum se prepara gemul de ananas:
 

  • Taie ananasul felii si pune-l la fiert cu apa, la foc mic, pana se inmoaie si in oala a mai ramas o cana de apa.
     
  • Adauga zaharul si lasa sa fiarba pana s-a dizolvat.
     
  • Adauga acidul citric (poate fi suc de lamaie ) si fierbe gemul pana cand s-a intarit putin.
     
  • Pune-l intr-un borcan si acopera-l cu un capac.
     

Cum se serveste gemul de ananas:
 

  • Gemul de ananas se poate servi ca atare sau ca umplutura dulce pentru clatite, prajituri etc.
     

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare