Fasolea verde conservata este un preparat foarte atractiv pentru sezonul rece . Daca iti place aceasta leguma, o poti pastra la borcan pentru o perioada mai lunga de timp.
Ingrediente pentru fasole conservata cu marar
- 900 gr fasole verde
- 4 bucati marar ( radacina )
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura piper chayenne
- 2 1/2 cani otet
- 2 1/2 cani apa
-
1/4 cani sare pentru muraturi .
Cum se prepara fasolea conservata cu marar
Pune fasolea in borcane fierbinti, lasand putin spatiu intre bucati. Adauga cate un sfert de lingurita de piper chayenne, un catel de usturoi si un marar.
Amesteca apoi restul de ingrediente si lasa la fiert pana cand dau in clocot. Toarna apoi aceasta zeama fierbinte peste fasole, fara sa o acoperi complet. Elimina bulele de aer, apoi fierbe borcanele cu fasole 10 minute intr-o oala cu apa.
Cum se serveste fasolea conservata cu marar
Se serveste cu diverse mancaruri din carne, salate etc.
Sursa foto: mainefoodandlifestyle.com